وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - تایبه‌ت به‌ ده‌سته‌ی به‌ڕیوه‌به‌ران ( گۆڕانكاریه‌كانی ئه‌نجامی ده‌ده‌ین ) - به‌ڕێوه‌به‌رایه‌تی - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

13

ئۆكه‌ی ئێستا سڕیمه‌وه‌ هه‌ركاتێك ئاماده‌بووین ده‌كه‌ینه‌وه‌ .

12

کاک ئاسۆ گیان ھیوادارم جارێ ئەوبەشەبسریتەوە (٢١ پرسی ھەفتە ) 

لەبەرئەوەی ھەوستێک ئامادەبکەین ئەوکات وەسەرەتا رونکردنەوە و یاساکان دادەنێین دوای دو تا سێ رۆژ ئەوکات پرسیارەکان دادەنێین

وە وەڵامی تەواوی ئەندامان وەردەگرین

11

4 - كردنه‌وه‌ی به‌شی ( 21 پرسیاری هه‌فته‌ ) هه‌ر هه‌فته‌یه‌ك ئه‌ندامێك وه‌ك میوانداری ده‌بێته‌ میوانی 21 پرسیاری هه‌فته‌ ده‌توانین پرسیاره‌كان ئاماده‌بكه‌ین پرسیاری زۆر گرانیش ده‌هێنینه‌وه‌ ده‌بێته‌ ماڵیك بۆ زانیاری وه‌رگرتن بۆ هه‌موان .:(

سوپاسسسسس کاک ئاسۆی براگه‌وره‌م
خۆشبه‌ختم به‌په‌سه‌ندکردنی بۆچونه‌کانم
به‌ڵام ئه‌وه‌ی من مه‌به‌ستمه‌ بۆبه‌شی بیست و یه‌ک پرسی هه‌فته‌ به‌وجۆره‌نییه‌که‌تۆ نوسه‌وته‌ براگه‌وره‌که‌م برۆ ئه‌وبه‌شه‌ی که‌یه‌که‌مجار سه‌باره‌ت به‌م باشه‌نوسیم و یاساکانی بخوێنه‌وه‌ جاتێده‌گه‌یت مه‌به‌ستیمن چییه‌
http://www.ysm21.net/viewtopic.php?id=15458
خوازیارم ئێوه‌ش وه‌کمن په‌سه‌ندی بکه‌ن

چاوتان ماچده‌که‌م برای ئه‌زیزم

10

20

9

Vinos نووسی:

. .خۆت و مه ریه مم شکاند. .

ئه‌گه‌رچی ئه‌مه‌ی سه‌ره‌وه‌ ده‌چێته‌ خانه‌ی سنور به‌زاندن، ئاخر نه‌بووه‌ تۆ شتگه‌لێ بڵێی بێ ئه‌وه‌ی لات ڕوون بێ!
دواتر ئه‌وه‌ی من و ئه‌و ئه‌ندامه‌ی كه‌ ناوی مه‌ریه‌مه‌، شكاندووه‌، پێم ناڵێی چییه‌؟!

Vinos نووسی:
Sarhang Muhsin نووسی:

ئێمه‌ له‌یه‌كتری حاڵی نه‌بووینه‌.
ڤینۆس من ئیستا له‌سه‌ر سه‌فه‌رم، كه‌ هاتمه‌وه‌ ڕوونكردنه‌وه‌ ده‌ده‌م.

حـاڵی نه بوون ! سه یره ئێستا  خسته خانه ی حاڵی نه بوون:/
من له هه مووی حاڵی بووم  چونکه که شتێکم خوێنده وه یان  په یامێکم نوسی ئه زانی
به چ مه به ستێک نوسراوه په یامه که  و  ئه زانم   منیش   به چ په یامێك  وه ڵا م  ئه نووسم نه ك خۆ ده ر باز کردن و ده م کوت کردن  !

تۆ سه‌باره‌ت به‌كاری ئه‌ندامێك په‌ستی ئه‌ویش "مه‌ریه‌م"ــه‌، گوایه‌ ئه‌و ئه‌ندامه‌ گله‌یی ئه‌وه‌ی لێت كردووه‌: كه‌ بۆچی له‌ هه‌موو به‌شه‌كانی سه‌باره‌ت به‌ "زی زی" به‌ژداریت نه‌كردووه‌ ته‌نیا له‌و به‌شه‌ نه‌بێت كه‌ به‌ناوی (بۆ هه‌میشه‌ ماڵئاوا له‌ زی زی) نوسراوه. هه‌روه‌ها ئه‌و ئه‌ندامه‌ نوسیویه‌تی دیاره‌ پێت خۆشه‌ ماڵئاوایی كراوه‌ بۆیه‌ هاتووی په‌یامت نوسیوه‌. تۆش چیت به‌چاك زانیوه‌ به‌وت وتووه‌ و منیشت خستۆته‌ باسه‌كه‌وه‌، ئه‌وه‌ش یه‌كێك له‌ په‌یامه‌كانت:
ڤینۆس نوسی:
(( بڕاااااااااا  ڕؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤؤ
بــــــــــــه شــــــــــــه ر لــــــه قـــســـه تــێــئــه گـــات به ڵام .............. له قسه تێناگات، بێ منه ت به زۆۆر زۆۆر زۆۆۆۆۆۆۆر   ئه وه هه مووووو ئه ندامان له یانه بزانه هی کامان ناوی سوکی لێیه نرێ !! که سێك بۆ ئه وه به ژداری بکات که بڵێ:

من ته نها بۆیه به ژداریم کرد
حه زم کرد هه مان قسه ی خۆت که 1 ساڵ له مه و پێش بۆ که سێکت نووسی بوو  ( گوێ مه یه رێ 1000 خونچه ی که به ڕێوه یه )
بۆ خۆتی بنوسمه وه !

یــــــان کــه سێـك  لــه  پــه یامی هه موو ئه ندامان خۆی تێبکات و  وه ڵامی هه موو شتێك باته وه که په یوه نی به وه وه نه بێت  .
بابه  ئێوه خۆتان به.........ئه زانن یان  ئه م هه موو ئه ندامه  هاااااااااااا  ئه ڵێی له گوێی گایا  نوستوون به سه  تێبگه ن خۆ هه مووووو شت ڕونه گه ر لای  ............ ڕون نه بێ  لای ئینسانه کان  به شه ره فم ڕوونه))
خۆی ئه‌م بۆشاییانه‌شت پڕ كردبایه‌وه‌ باشتر بوو ئاخر ئه‌وه‌ی بیخوێنته‌وه‌ ووشه‌ی قوڕستر له‌وه‌ی تۆ مه‌به‌ستته‌ بخاته‌ بۆشاییه‌كه‌وه‌. به‌هه‌رحاڵ من نامه‌وێ درێژه‌ به‌ شتێك بده‌م كه‌ له‌لای من بێ بایه‌خه‌، ئاخر من له‌ هه‌موو ژیانم شتێكم نیه‌ به‌ناوی نهێنی، ئه‌وه‌ی هه‌مبێ یان به‌ شیعر یان به‌ قسه‌ لای ده‌وربه‌رم باسم كردووه‌، ئێستاش كه‌ تۆ و هه‌ندێ ئه‌ندام بیرتان ته‌نیا لای ئه‌وه‌یه‌ كه‌ بزانن من بۆچی ده‌نوسم هه‌مدیسان ئه‌وه‌ش به‌ كێشه‌ نازانم، ئێوه‌ش سه‌ری خۆتانی پێ مه‌یه‌شێنن، گه‌ر هه‌ر پرسیارێكتان هه‌یه‌ وه‌رن بیكه‌ن، به‌ بۆچوون بۆچوون هیچ شتێك مه‌كه‌ن.

8

Sarhang Muhsin نووسی:

حـاڵی نه بوون ! سه یره ئێستا  خسته خانه ی حاڵی نه بوون:/
من له هه مووی حاڵی بووم  چونکه که شتێکم خوێنده وه یان  په یامێکم نوسی ئه زانی
به چ مه به ستێک نوسراوه په یامه که  و  ئه زانم   منیش   به چ په یامێك  وه ڵا م  ئه نووسم نه ك خۆ ده ر باز کردن و ده م کوت کردن  !

7

6

Rawan_sherwani نووسی:
Vinos نووسی:

16

!

تکایه‌ گه‌ر شتێک روویداوه‌ لێره‌ ئاماژه‌ی پێ بکه‌؟

هه موو شت ڕونه لای تۆ نا به س لای خاوه ن یانه که ئه ڵێن هی سه رهه نگ موحسینه
سه رهه نگ خۆشی ئاگاداری هه موو شتێکه به س من سه ر م له 1 شت ده ر ناچێ

که ڕاستی پێ ناخۆشه ! 

بابه تی ماڵئاوای زی زی بکه یته وه هه موو شت ڕوونه  کاك ڕه وان

به س من 1 شت به کاك سه رهه نگ ئه ڵێـم

جــــــــارێکی  تر که ده ره قه تی قسه یه ك نه هااااااتی   هیچ مه ڵێ

چونکه من وتم ( سه یره که سێك نایه وێ به رامبه ری بشکێ به ڵام خۆی بڵێ  ئێ فه رموو بم شکێنه ! )

وه تۆ وتت ( ئـێ فه رمووو )

خۆ منیش له خوا نه بێ له که س ناترسم جوان  خۆت و مه ریه مم شکان ئه وه ی ڕاستی بوو وتم ئێ ڕاستیش ئێوه ی پێ ئه شکا
به ڵااااممممممم  تۆ  له ڕاستی نه ت زانی چی بڵێی  په یامت سڕیه وه
بۆیه گه ر ده ره قه تی شتێك نایه ی   له مه و دوااا هیچ مه ڵی باشتره  باشه   کاکی گۆڵچی ؟

5

Vinos نووسی:

16

!

تکایه‌ گه‌ر شتێک روویداوه‌ لێره‌ ئاماژه‌ی پێ بکه‌؟

4

16

!

3

* له‌سه‌ر خاڵی یه‌كه‌م قسه‌م نیه‌.
* بۆ خاڵی دووه‌م زۆر به‌جێیه‌.
* سه‌باره‌ت به‌خاڵی سێیه‌م، من له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌ نیم كه‌ به‌شه‌كان به‌ناوی (شیعر، سه‌رهه‌نگ موحسین) و
(شیعری سه‌رهه‌نگ له‌باره‌ی زی زی) ببێته‌ یه‌ك، ئه‌ویش له‌به‌ر ئه‌وه‌ی كه‌ به‌شه‌كانی باره‌ی زی زی گه‌ر
تێكه‌ڵ بكرێته‌ به‌شه‌كه‌ی تر ئه‌ندام ماندوو ده‌كا بۆ بینیننه‌وه‌ به‌شی نوێ ئه‌گه‌ر چی له‌ هه‌موو به‌شه‌كانیش
ئاماژه‌ به‌ به‌شی نوێ و كۆن كراوه‌!
* بۆ 21 پرسیاری هه‌فته‌ش هه‌وڵبده‌ن كه‌ ده‌ست پێده‌كه‌ن نه‌وه‌ستن و به‌رده‌وام بن.

2

ده‌ست خۆش کاک ئاسۆ بۆ یه‌که‌میان من پێم باش نیه‌. جا نازانم ئێوه‌ چی ده‌لێن.
بۆ دووه‌م زۆر جوانه‌ و له‌ جێی خۆیه‌تی.
بۆ سێیه‌م کارێکی باشه‌ گه‌ر ئه‌م به‌شانه‌ یه‌ک بگرنه‌وه‌.و بکرێنه‌ ئه‌م دووبه‌شه‌ ( شیعر و پۆسته‌ر ) و ( هۆنراوه‌كانی سه‌رهه‌نگ موحسین ) .
بۆ چواره‌م وه‌ک زانیاری با‌ش ده‌بێت به‌لام hmm ئه‌گه‌ر کاره‌که‌ گران نه‌بێت.
ده‌ست خۆش کاک ئاسۆی برام smile

1

16