تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
بابهته چالاكهكان بابهته بێ وهڵامهكان
گرنگ!
ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026
وهڵامی نوێ بنووسه
وهڵامی نوێ بنووسه
وهڵامه نوێكهی بنووسه و بینێره
دهتوانیت: BBCode وێنه خهنده بهكار ببهیت
هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم
لێكۆڵینهوهی بابهت / نوێترین یهكهم
ღ داریا ღ نووسی:هاورييان به ئيجازه ى كاك سيروان حه ز ده كه م باسى شتيك بكه م ليره دا,
له يانه عه ره بيه كان تيبينى ئه وه م كردووه , كه هه ربه شيك له يانه سه ربه رشتيارى خوى هه يه , ئه وه واده كات كه به ربرسيار بيت له سه ر ئه و به شه ى خوى و هه مو روز جه ند بابه تيكى بو دابكريت و ئاكادارى به شه كه ى خوى بيت, وه دوو يان سى سه ربه رشتيارى كشتيان هه يه
من ئاوام بى باشه نازانم ئيوه جى ده لين؟؟
ئيمه به شمان زوره و ئه ندامى هه ميشه ئاماده بوومان كه مه , نابيت هه ربه شه و سه ربه رشتيارى خوى هه بيت به لام به شه كرينكه كانى يانه ,
نا ئهمه باش نیه تهنها سهرپهرشتیاری یهك یان دوو بهش بێت " سهرپهرشتیار " دهبیت سهرپهرشتیاری ههموو بهشهكان بكات ئێمه پهیوهندیمان بهیانه عهرهبیهكانهوه وهنیه داریا خان نابێت تقڵیدیان بكهینهوه .............. بهڵام له چهند ڕۆژی داهاتوودا ههندێك گۆڕانكاری دهكهین له بهڕیوهبهرایهتی و دابهش كردنی دهسهڵاتهكان ........ لهگهڵ ڕێز ..
ღ داریا ღ نووسی:هاورييان به ئيجازه ى كاك سيروان حه ز ده كه م باسى شتيك بكه م ليره دا,
له يانه عه ره بيه كان تيبينى ئه وه م كردووه , كه هه ربه شيك له يانه سه ربه رشتيارى خوى هه يه , ئه وه واده كات كه به ربرسيار بيت له سه ر ئه و به شه ى خوى و هه مو روز جه ند بابه تيكى بو دابكريت و ئاكادارى به شه كه ى خوى بيت, وه دوو يان سى سه ربه رشتيارى كشتيان هه يه
ئيمه به شمان زوره و ئه ندامى هه ميشه ئاماده بوومان كه مه , نابيت هه ربه شه و سه ربه رشتيارى خوى هه بيت به لام به شه كرينكه كانى يانه ,
به مهرجێک وا باشه که دهسهلاتی ههموو بهشهکانیشی ههبێت نهک تهنها بهشه دیاری کراوهکه، بهلام تایبهت بکرێت به بهشهکه.
هاورييان به ئيجازه ى كاك سيروان حه ز ده كه م باسى شتيك بكه م ليره دا,
1- كهم كردنهوهی بهشهكانی سهرههنگ بۆ یهك بهش به ناوی ( بهرههمه شیعریهكانی سهرههنگ موحسین )
3- بهشهكانی (دیمانهی ئهندامان ) و ( دیمانه ) بكرێته یهك بهش .
4- لابردنی بهشی ( قوڵی خەیاڵ و نۆشینی حەقیقەت ) كه تهنها بۆ قسهی زل كراوهتهوه و خاوهن بهش تهنانهت ژمارهی نهێنی یانهشی لا نهماوه .
لهم 3 پێشنیاره له گهلت دام، چونکه من له دهست زۆر بهشی له یانه بێزارم، پێش ئێستا داوام کرد بوو کهم بکرێنهوه.
http://ysm21.net/viewtopic.php?id=12004
2- زیادكردنی بهشێك به ناوی ( بههرهی ئهندامان ) " شیعر، چیرۆك، پهخشان، پۆستهر ..هتد "
له گهل ئهم پیشنیارهت دا نیم. بهشی تایبهتمان ههیه. بۆ ههر جۆرێک له بههرهکان بهشمان ههیه له یانه.
2- ئاسۆ، ڕهوان، سیروان، داریا، ئایه :- هیچ ڕۆشنبیریهك به پهیامهكانتانهوه دیار نیه، تهنها وهك ئهندامێكی چالاك ڕهفتار ئهكهن و شاكارتان گواستنهوهی بابهته.
ڕۆشنبیری له زۆر نووسینی بابهت نیه کاک سیروان، من خوێنهری زۆربهی بابهتهکانم بهلام بهراستی بهراستی من بۆ ههندێک ئهندام وهلام نانووسم! ئهگهر بابهتهکهیان زۆر زۆریش جوان و به سوود بێت، من له ڕهفتار و شێوازی ههندێک ئهندام بیزارم له یانه ئهوهی ڕاستی بێت.
له وهلامدانهوهی زۆر بابهت بهشداریم کردووه، یان پرسیارم کردووه یان ڕهخنهم گرتووه یان وهلامم بۆ دهولهمهند کردنی بابهتهکه نووسیوه و نووسهر ناچار بووه دوباره وهلام بنووسێتهوه!
ئێمه زۆر خۆمان ههڵئهكێشین كه گوایه یانهیهكی زۆر ڕۆشنبیرمان ههیه، من تاقی كردنهوهیهكم كرد بلۆ سهلماندنی ئهوهی كه گوایه ئیمه ڕۆشنبیرین یان ئهندامانی مهكۆ و یانهكانی تر؟
فهرموون ببین
دووباره به داخهوه زۆربهی ئهندامانمان ئهو توانهیان نیه ئێمه چهند کهسێکی دهستهی بهڕیوهبهران ناتوانین ههموو بابهتهکان دهولهمهند بکهین به وهلامهکانمان.
ئهمه بابهتێكی منه كه دوای یهك ههفته له یانه دامنا به ناچاری گواستمهوه، چونكه هیچێك له ئێوه به یهك ووشهش بهشداری نهكرد بوو.
http://www.mklove.net/mako/viewtopic.ph … 218#p30218
کاک سیروان 3 وهلامی بههێزت بۆ هاتووه لێره ههرسێکیان ئهندامی ئێمه بوونه !
+ ئهوهی راستی بێت من که ئامادهبووانی ئهمڕۆ ئهبینم 60 ئهندامه کهچی 40 یان سپامن. دل خۆش نیم!
شتێکی تر که ههلهی دهستهی بهڕیوهبرانه، ئێمه دهستکاری بابهت ناکهین، ئهندام ئاگادار ناکهینهوه، پێیان نالێین ئهمه ههلهیه وا راسته،راستهوخۆ بابهتهکه دهگوازینهوه و بۆ دهستهی بهڕیوبهران دهنووسین که بۆ بابهتهگه گواسترایتهوه یان دهستکاری کراوه! ئێمه خۆمان ئهزانین، دهبێت به ئهوان بلێین ، دهبێت بابهت ناگواسترێتهوه تا دوای 24 کاتژمێر، دهبێت باتهکه دابخرێت و له بابهتهکه بنووسرێت بۆ ئهرشیف لهبهر ئهم هۆکاره، دوای ماوهیهک نزیکهی 24 کاتژمێر بابهتهگه بگوازینهوه تا نووسهرهکه بیبینێت و ههلهکهی دووباره نهکاتهوه. ئێمه ئهیگوازینهوه و ئهندامهکه ههمان ههله دووباره دهکاتهوه.
چهندین شتی تر....!
پهنا به خوا دوای تهواو بوونی تاقیکردنهوهکانم دهبێت گۆڕانکاریێکی گشتی بکرێت له یانه، ههموو شتهکانمان دووبارهیه.
ماندوو نهبی بۆ ئهم ههموو گلهییه:|.
سلاو به كشتى ,,
كاك سيروان , يانه ى ئيمه هه موو ماوه ى دووهه فته يه توزيك قه ره بالغى تيكه وتووه , بيش ماوه يه ك زور به كه مى ئه ندامان ده هاتنه سه رى . ئه وانيش هوى خويان هه بوو ,
به هه ر حال ,من بايى خوم بابه تم داناوه و به يامم نوسيوه بو بابه ته كانى يانه , من بيشبركيى يه كم داناوه له يانه مالتان ئاوابيت كه س ناجيت به ياميكى بوبنوسيت ئيتر من جى بكه م له وه زياتر,
به لام يانه وه ك جاران نيه من ئه م قسه يه 100 جار ده ليمه وه , ئه م ئه ندامانه ى ئيستا وه ك ئه ندامه كانى بيشوو نين , به داخه وه , جاران بابه تيكمان داده نا حه قى ماندوو بونمان وه رده كرت به و به يامه جوانانه ى كه بوى ده نوسران به لام ئيستا وانيه ,
من له كه ل ئه وه دام ئه و به شانه ى كه ئامازه ت بيكردووه لاى ببه ن , با لابجيت ,
به شى به هره ى ئه ندامانيش من بيم باشه بكريته وه ,
سوپاس بۆ بهشداریهكهت داریا خان ..
منیش لهگهڵ ئهوهدام كه ئێستا وهك جاران نیه .. وه داهاتوش وهك ئێستا نابێت
بهڵام با ئێمه ههنگاوهكانمان بۆ پێشهوه بنێیین نهك بۆ دواوه .
تۆش دیاره كه چهند بابهتی جوانت ههیه، وه دیاریشه له چهند بابهتدا ساردی ئهنوێنی 
سلاو به كشتى ,,
كاك سيروان , يانه ى ئيمه هه موو ماوه ى دووهه فته يه توزيك قه ره بالغى تيكه وتووه , بيش ماوه يه ك زور به كه مى ئه ندامان ده هاتنه سه رى . ئه وانيش هوى خويان هه بوو ,
به هه ر حال ,من بايى خوم بابه تم داناوه و به يامم نوسيوه بو بابه ته كانى يانه , من بيشبركيى يه كم داناوه له يانه مالتان ئاوابيت كه س ناجيت به ياميكى بوبنوسيت ئيتر من جى بكه م له وه زياتر,
به لام يانه وه ك جاران نيه من ئه م قسه يه 100 جار ده ليمه وه , ئه م ئه ندامانه ى ئيستا وه ك ئه ندامه كانى بيشوو نين , به داخه وه , جاران بابه تيكمان داده نا حه قى ماندوو بونمان وه رده كرت به و به يامه جوانانه ى كه بوى ده نوسران به لام ئيستا وانيه ,
من له كه ل ئه وه دام ئه و به شانه ى كه ئامازه ت بيكردووه لاى ببه ن , با لابجيت ,
به شى به هره ى ئه ندامانيش من بيم باشه بكريته وه ,
سوپاس بۆ تۆش ئایه خان ..
سهركهوتوبیت بهقوربان ...
كاك سهرههنگ یهكێك بوو له دهستهی بهڕیوهبهرانی یانهی سهرههنگ موحسین بههۆی ئهوهی كه ئهو ماوهیه وهك باش ئاگاداربووین زۆربهی كاتهكانی له ( facebook ) و ( Yahoo ) بهسهر دهبرد داوای له ئێمهكرد كه پلهی بهێنینهوه خوارهوه له دهستهی " بهڕیوهبهران " بۆ " گۆڵچی یانهی ههولێر " ئێمهش بهو پهڕی خۆشحاڵیهوه پێشنیارهكهمان قبوڵ كرد ، ئێستاش بهرگری ناكهم بهڵام ئهگهر هاتوو بهشداریش نهكات زۆر ئاساییه چونكهی پلهی بهڕیوهبهرانی نیه له یانه .
زۆر سهیره ئهو قسانه ئهكهن ئێوه؟!
زۆریشم پێ ناخۆشه تكایه با دووباره نهبێتهوه ..
كاك ئاسۆ ئهی ئهم یانه ناوی ( سهرههنگ موحسین ) نیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ئهگهر ناوهكهی ئهگۆرن منیش گلهیی ناكهم .
سهبارهت به " سهرپهرشتیاران "
وهك زۆر باش له حاڵی سهرپهرشتیاران ئاگادارم " ئایه " خان له یانهیهیكی تر پلهی " سهرپهرشتیاری گشتی " ههبوو پاش ئهوهی له یانهكهمان پلهی " سهرپهرشتیار "ـی وهرگرت ڕاستهوخۆ لهو یانهیه دهستی له سهرپهرشتیاری ههڵگرت ههرچهنده ئێمه لهگهڵ ئهم بڕیاره نهبووین بهڵام خۆی وای پێ باشتر بوو .
سهرپهرشتیار دهبێت چاڵاك بێت " سهرپهرشتیار بهلای كهمی دهبێت زیاتر له " 3 تا 4 " كاتژمێر له هێڵ بێت ئهگهر بێت و نهتوانی با داوای ئهوهبكات " له سهرپهرشتیاری بمهێنه خوارهوه " وهك خاتوو " ڤینۆس " كه بهوپهڕی بهڕیزهوه داوای هێنانهخوارهوهی كرد ئێمهش قبوڵمانكرد (( ههركاتێك سهرپهرشتیار كاتی ئهوهی نهبوو بێته یانه باداوی هێنانهخوارهوه بكات ههركات گهڕایهوه به دڵنیایهوه پلهكهی وهردهگرێتهوه )) ئهگهر هاتوو ئێمه ئهندامێكمان به پلهی سهرپهرشتیار دانا دهبێت ئهو چاڵاكیهی له یانهكانی تر ههیتی به پلهی ئهندام ..... زیاتر پهره بهو لایهنه بدات كه لێی سهرپهرشتیاره وهك " خاتوو یاس " پاش ئهوهی پلهی سهرپهرشتیاری له یانهیهكی تر وهرگرت لێره سارد بۆوه ئهمهش نیشانهی دڵسۆزی تی بهڵام به داخهوه سهرپهرشتیار ههیه بهن پێچهوانهی ئهوه .
وهك ههمیشه ڕووی گازهنده و گلهیت له سهرپهرشتیارانه بهبێ ئهوهی ههڵوهستهیهك له كاری بهڕێوهبهران بكهیت : ( سهرههنگ، ڕهوان، ئاسۆ)
دواتر ههر سهرپهرشتیارێك ئهگهر ئهركی خۆی به باشی جێ بهجێ بكات زۆر ئاساییه به 20 سهعات له یانهیهكی تربێت، ئهوه هیچ كات گرفت دروست ناكات.
ئاسۆ / من بهرگری له كاك سهرههنگ ناكهم بهڵا ئهو لهدهستهی بهڕێوهبهران نهماوه كاك سیروان .
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟ ئهگهر وایه با ئیتر نهتوانێت بهرێوهبهرایهتی ببینێت !
ڕێزت ههیه كاكه ئاسۆ ...
به مهرجێک لهگهڵتام . . . دهبێت تۆش بهرههمهکانی خۆتمان بۆ بخهیته ڕوو .
كاك سهههند سلاو ..
من زیاتر مهبهستم ئهوهبوو بهرههمهكانی تۆ ببینین، دڵنیابه منیش بهرههمی خۆم ئهخهمه ڕوو ئهگهر ههبێت .
یهك فهرده سوپاس 
سڵاو برا ..
سهرههنگ: ئهم پێشنیاریهت جێ بهجێ دهكرێ، له سێ بهشهوه دهكرێ به دوو بهش، ئاخر تا بهشهكانی "زی زی" تهواو نهكهم نامهوێ تێكهڵ بكرێ.
ئهمهیان باش:)
سهرههنگ: كاك سیروان له بیرت نهچێ پلهی من لێره "گۆلچی یانهی ههولێر"ه، ئهی دهرتان نهكردووم له بهڕێوهبردن
سهیره..! ئهڵێی تۆش درك بهوه ناكهی كه یانهكه ناوی ( سهرههنگ موحسین)ه ؟!!
سهرههنگ: من پێم وایه لهبهر زۆری بابهتی ڕۆژانه ماوه نابێ كه پوختهو پڕ وهڵام بۆ بابهتهكان بنووسن، الله اعلم.
* ئهگهر بهڕێوهبهران بهشداری نوكته و ههندێ بهشه لاوهكیهكان نهكهن، گلهییان نایهته سهر، بهڵام كاتێك ئهبینن ئهندامێك بابهتێكی خۆی نوسیوه و پێوهی ماندو بووه نابێت بهشدار نهبن، زۆری بابهتیش نابێته پاساو چونكه سهرجهم مهكۆ و یانهكانی تریش وهك ئێمه وان.
سهرههنگ: ڕۆشنبیر بوون و نهبوون بهوه نیه كه تۆ وهڵامت بۆ بابهتێ نهنووسیوه، من خۆم ئهو بابهتهم كردهوه بهڵام ئهو كاتی كاتم كهم بوو، له دڵی خۆمدا وتم دواتر دهیكهمهوه و شتێ دهنووسم كه چی بیرم چوو و دواتریش بابهتهكه نوێ نهبوویهوه بۆیه له كیسم چوو.
من نالێم بهشداری كردن لهم بابهتانه پێوهره بۆ ههڵسهنگاندنی ڕۆشنبیری، بهڵام هاندهره بۆ ڕۆشنبیربونی خۆمان و ئهندامانی تر به گشتی .
چاومانی كاك ماكان 
16
1- كهم كردنهوهی بهشهكانی سهرههنگ بۆ یهك بهش به ناوی ( بهرههمه شیعریهكانی سهرههنگ موحسین )