سوپاس بۆ ههموو لایهک تهمهن درێژ بن
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » ئایین » مــن شـتێکـم ههیه خــوا نییهتی » وهڵامی نوێ بنووسه
هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم
سوپاس بۆ ههموو لایهک تهمهن درێژ بن
16
بابهتێكی جوانه، منیش كه سهردێرم خوێندهوه سهرم سوڕما!
سوپاس بۆ خاوهن بابهت و تۆیش كاكه ڕۆژ.
دهستخۆش بابهتێکی زۆر زۆر جوانه
ههر سهرکهوتوبیت
گفتوگۆیهكی زۆر جوانه دهستهكانت خۆش كاكه ڕۆژگیان
سوپاس بۆ ههموو لایهک.
ئایه ، سهرچاوهی بابهتهکه پهرتووکی (سومای دیده) له نووسینی عادل شاسواری . دووباره زۆر سوپاس
ده ست خؤش كاكه رؤز بؤ ئه ك بابه ته جوانه
بێگومان قسهكه و گفوتوگۆیهكه ڕاسته.وهبهشێكه لهوكۆمهڵهشته كهمرۆڤهكان ههیانهو خوانییهتی..دهستی ههردوولاتان خۆش بێت.
16
سڵاو
سوپاس کاک ڕیکاردۆ بۆ دهولهمهند کردنی بابهتهکه بهڵام له گفتوگۆیهکه نههاتووه ، بژین
16
وایه......
16
[center]مــن شـتێکـم ههیه خــوا نییهتی
ڕۆژێکیان خوذهیفهی کوڕی یهمان دهچێت بۆ لای (عومهری کوڕی خطاب ) خوای گهوره له ههردووکیان ڕازی بێت، حهزرهتی (عومهر) پێی دهلێ حال و ئهحوالت چـــۆنه ؟ ئهویش پێێ دهلێت : قوربان من فیتنهم خۆش دهوێت و رقیشم له ڕاستی یهو وه نوێژیش دهکهم به بێ دهستنوێژ ، من شتێکم ههیه له زهوی خوای گهوره نییهتی له ئاسماندا
حهزرهتی عومهر لهم قسانهی زۆر تووڕه دهبێت دهموو چاوی گرژدهکات ، لهم کاتهدا ( علی کوڕی آبو طالیب ) خوا لێی ڕازی بێت ، دێته ژوورهوه دهبینێت که (حهزرهتی عومهر) زۆر تووڕهیه و ، لێی دهپرسێت که بۆچی وا تووڕهیه ئهویش قسهکانی (حوذهیفه)ی بۆ دهگێڕێتهوه ، حهزرهتی (علی)یش دهلێت : ڕاستی کردووه له قسهکانیدا حهزرهتی عومهریش دهلێ چۆن ؟ حهزرهتی (علی)یش دهلێ حوذهیفه فیتنهی خۆش دهوێت به پێی وتهی خوای گهوره ( إنما أموالکم وأولادکم فتنة ) واته ئهو " ماڵ و منداڵهکهی خۆش دهوێت " وه کاتێک دهلێت ڕقم له حهق و ڕاستییه واته ڕقی له مردنه به ( واعبد ربك حتی یأتیك الیقین ) ، وه کاتێک دهلێ نوێژ بهبێ دهستنوێژ دهکهم ئهمه مهبهستی ئهوهیه که صهلاوات دانه لهسهر پێغهمبهر "نهك نوێژ کردن" وه کاتێک دهلێت من شتێکم ههیه لهسهر زهوی خوای گهوره لهئاسماندا نییهتی ، قسهیهکی زۆر ڕاسته وا حوذهیفه ژن و منداڵی ههیه بهڵام خوای گهوره نیهتی تاك و تهنیایه ( لم یلد ولم یولد ولم یکن له کفوا أحد ) پاشان حهزرهتی عومهر قسهکانی زۆر به دڵ بوو به حهزرهتی علی وت : بهڕاستی قسهکانت زۆر ڕاستن بهجێن کهواته من ههڵه بووم که له حوذهیفه تووڕه بووم .

یانەی سەرهەنگ موحسین » ئایین » مــن شـتێکـم ههیه خــوا نییهتی » وهڵامی نوێ بنووسه
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]