وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - مــن شـتێکـم هه‌یه‌ خــوا نییه‌تی - ئایین - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

13

سوپاس بۆ هه‌موو لایه‌ک ته‌مه‌ن درێژ بن

12

16

11

بابه‌تێكی جوانه‌، منیش كه‌ سه‌ردێرم خوێنده‌وه‌ سه‌رم سوڕما!
سوپاس بۆ خاوه‌ن بابه‌ت و تۆیش كاكه‌ ڕۆژ.

10

ده‌ستخۆش بابه‌تێکی زۆر زۆر جوانه‌
هه‌ر سه‌رکه‌وتوبیت

9

گفتوگۆیه‌كی زۆر جوانه‌ ده‌سته‌كانت خۆش كاكه‌ ڕۆژگیان

8

سوپاس بۆ هه‌موو لایه‌ک.

ئایه‌ ، سه‌رچاوه‌ی بابه‌ته‌که‌ په‌رتووکی (سومای دیده‌) له‌ نووسینی عادل شاسواری . دووباره‌ زۆر سوپاس

7

ده ست خؤش كاكه رؤز بؤ ئه ك بابه ته جوانه

6

بێگومان قسه‌كه‌ و گفوتوگۆیه‌كه‌ ڕاسته‌.وه‌به‌شێكه‌ له‌وكۆمه‌ڵه‌شته‌ كه‌مرۆڤه‌كان هه‌یانه‌و خوانییه‌تی..ده‌ستی هه‌ردوولاتان خۆش بێت.

5

16

4

سڵاو

سوپاس کاک ڕیکاردۆ بۆ ده‌وله‌مه‌ند کردنی بابه‌ته‌که‌ به‌ڵام له‌ گفتوگۆیه‌که‌ نه‌هاتووه‌ ، بژین

3

Ricardo نووسی:

16

وایه‌......

2

16

1

[center]مــن شـتێکـم هه‌یه‌ خــوا نییه‌تی

ڕۆژێکیان خو‌‌‌ذه‌یفه‌ی کوڕی یه‌مان ده‌چێت بۆ لای (عومه‌ری کوڕی خطاب ) خوای گه‌وره‌ له‌ هه‌ردووکیان ڕازی بێت، حه‌زره‌تی (عومه‌ر) پێی ده‌لێ حال و ئه‌حوالت چـــۆنه‌ ؟ ئه‌ویش پێێ ده‌لێت : قوربان من فیتنه‌م خۆش ده‌وێت و رقیشم له‌ ڕاستی یه‌و وه‌ نوێژیش ده‌که‌م به‌ بێ ده‌ستنوێژ ، من شتێکم هه‌یه‌ له‌ زه‌وی خوای گه‌وره‌ نییه‌تی له‌ ئاسماندا

حه‌زره‌تی عومه‌ر له‌م قسانه‌ی زۆر تووڕه‌ ده‌بێت ده‌موو چاوی گرژده‌کات ، له‌م کاته‌دا ( علی کوڕی آبو طالیب ) خوا لێی ڕازی بێت ، دێته‌ ژووره‌وه‌ ده‌بینێت که‌ (حه‌زره‌تی عومه‌ر) زۆر تووڕه‌یه‌ و ، لێی ده‌پرسێت که‌ بۆچی وا تووڕه‌یه‌ ئه‌ویش قسه‌کانی (حوذه‌یفه‌)ی بۆ ده‌گێڕێته‌وه‌ ، حه‌زره‌تی (علی)یش ده‌لێت : ڕاستی کردووه‌ له‌ قسه‌کانیدا حه‌زره‌تی عومه‌ریش ده‌لێ چۆن ؟   حه‌زره‌تی (علی)یش ده‌لێ حوذه‌یفه‌ فیتنه‌ی خۆش ده‌وێت به‌ پێی وته‌ی خوای گه‌وره‌ ( إنما أموالکم وأولادکم فتنة ) واته‌ ئه‌و "  ماڵ و منداڵه‌که‌ی خۆش ده‌وێت " وه‌ کاتێک ده‌لێت ڕقم له‌ حه‌ق و ڕاستییه‌ واته‌ ڕقی له‌ مردنه‌ به‌ ( واعبد ربك حتی یأتیك الیقین ) ، وه‌ کاتێک ده‌لێ نوێژ به‌بێ ده‌ستنوێژ ده‌که‌م ئه‌مه‌ مه‌به‌ستی ئه‌وه‌یه‌ که‌ صه‌لاوات دانه‌ له‌سه‌ر پێغه‌مبه‌ر "نه‌ك نوێژ کردن" وه‌ کاتێک ده‌لێت من شتێکم هه‌یه‌ له‌سه‌ر زه‌وی خوای گه‌وره‌ له‌ئاسماندا نییه‌تی ، قسه‌یه‌کی زۆر ڕاسته‌ وا حوذه‌یفه‌ ژن و منداڵی هه‌یه‌ به‌ڵام خوای گه‌وره‌ نیه‌تی تاك و ته‌نیایه‌ ( لم یلد ولم یولد ولم یکن له‌ کفوا أحد ) پاشان حه‌زره‌تی عومه‌ر قسه‌کانی زۆر به‌ دڵ بوو به‌ حه‌زره‌تی علی وت : به‌ڕاستی قسه‌کانت زۆر ڕاستن به‌جێن که‌واته‌ من هه‌ڵه‌ بووم که‌ له‌ حوذه‌یفه‌ تووڕه‌ بووم .

http://img818.imageshack.us/img818/4543/q011tt8.jpg

[/center]