وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - بۆده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران – داواكاری ئه‌ندامان - به‌ڕێوه‌به‌رایه‌تی - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

8

smile

7

سوپاس بۆ وه‌ڵامه‌كانتان كاكه‌ سه‌رهه‌نگ من مه‌به‌ستم ئه‌وه‌نیه‌ كه‌ تۆ شعر نه‌نوسی من مه‌به‌ستم ئه‌وه‌یه‌ بابه‌تی دیكه‌ بڵاو بكه‌وه‌ به‌ژداری به‌كه‌ له‌گه‌ڵ ئه‌ندامان

6

باشه‌ ئینشائه‌ڵا هه‌وڵی ئه‌وه‌ ده‌ده‌م كه‌ به‌ژدارییه‌كانم زۆر بكه‌م.

5

- له‌ باره‌ی کردنه‌وه‌ی ژوری میوانداری کردنی ئه‌ندامان ، چونکه‌ به‌ڵێن دراوه‌ إنشاءالله‌ له‌ ماوه‌یه‌کی زوودا ده‌کرێته‌وه‌.

-پێم وا نییه‌ ده‌سته‌ی به‌ڕێوه‌به‌ران که‌م له‌سه‌ر هێڵ بن ، به‌ڵام ئه‌گه‌ر بڵێن کاک سه‌رهه‌نگ ئه‌وه‌ ده‌ڵێم وایه‌ به‌شداری که‌مه‌.

4

کاک سه‌رهه‌نگ مه‌به‌ستی ئه‌وه‌ نیه‌ بۆ ته‌نها شیعر ده‌نوسیت
به‌ڵام به‌ گشتی چالاکیت که‌مه‌،،  ئێمه‌ ئاگاداری ئه‌و کێشانه‌بووین
که‌ روویدا  به‌ڵام تا هه‌ندێک ئه‌ندامان وا توره‌ بوون هه‌ر که‌سێک له‌ به‌رێوبه‌ران وه‌ڵامیان نه‌داوه‌

3

ياس نووسی:

سه‌باره‌ت به‌ ژووری میواندارم من پێم وانیه‌ ده‌ورێکی وای هه‌بێت
به‌ڵام وه‌ک به‌ڵێن به‌ ئه‌ندامان درا پێویسته‌ به‌زووترین کات بکرێته‌وه‌.

- كه‌ به‌ڵێن دراوه‌ با بكرێته‌وه‌، سه‌باره‌ت به‌ منیش گوایه‌ ته‌نێ شیعر ده‌نووسم و كه‌م دێمه‌ هێڵ، من له‌و بواره‌ ده‌نووسم كه‌ شاره‌زاییم تێیدا هه‌یه‌، به‌ڕاستیش ئه‌گه‌رچی من زۆربه‌ی بابه‌ته‌كانی ڕۆژانه‌ ده‌خوێنمه‌وه‌، به‌س بۆ هه‌موویان ده‌ست خۆشی نانووسم!

2

سه‌باره‌ت به‌ ژووری میواندارم من پێم وانیه‌ ده‌ورێکی وای هه‌بێت
به‌ڵام وه‌ک به‌ڵێن به‌ ئه‌ندامان درا پێویسته‌ به‌زووترین کات بکرێته‌وه‌.

وه‌ بۆ که‌م هاتن من ئه‌وه‌نده‌ی پێم بکرێت دێمه‌ خه‌ت ، به‌راستی پێویسته‌
زۆرتر سه‌ردانمان هه‌بێت نه‌وه‌ک کێشه‌یه‌ک رووبدات وه‌ک جاره‌که‌ی تر
که‌ توره‌ بونی ئه‌ندامی دێرینی لێکه‌وته‌وه‌ و که‌سیش هه‌ر باسی نه‌کرد .

ئێمه‌ هه‌موومان به‌پێ کات دێنه‌ خه‌ت و داواکاریه‌کانیان جی به‌جی ده‌که‌ین
گله‌یش هه‌بێت ده‌یخه‌ینه‌ سه‌رچاوان ...

1

ئیمه‌ی ده‌سته‌ی به‌رێو به‌رانی یانه‌ی سه‌رهه‌نگ موحسین

ئــه‌ندامـه‌چـالاكـه‌كـانی یانه‌ له‌رێگه‌ی په‌یامی تایبه‌تی و له‌ دانیشتنه‌كان و له‌ یارییه‌كان كـه‌خۆم ئـامـاده‌ ده‌بم ئه‌ندامان به‌زووترین كات داوه‌ی كـردنه‌وه‌ی ژووری میوانداری كردنی ئه‌ندامان ده‌كه‌ن  كه‌مـاوه‌یه‌ك به‌رله‌ ئێستا ئه‌م پیشنیاره‌ په‌سه‌ند كرا له‌ لایان ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران به‌ڵام بینیمان به‌شه‌كه‌ نه‌كرایه‌وه‌ ئندامان گله‌ی ده‌كـه‌ن له‌لایه‌كی دیكه‌وه‌ داوای گۆرینی ستایلی یانه‌ ده‌كه‌ن ئه‌مه‌ش له‌لایه‌كه‌وه‌ گله‌ی له‌ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران ده‌كه‌ن كـه‌ زۆر زۆر كه‌م دێنه‌ سـه‌رهێل و گله‌یه‌یش له‌ كاك سه‌رهه‌نگ ده‌كه‌ن كه‌ زۆر زۆر كه‌م دێته‌ سـه‌رهێل و ته‌نهاش شعربڵاو ده‌كاته‌وه‌ ، ده‌رباره‌ی گله‌ی كردنی بۆ به‌رێو به‌ران به‌ناوی ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران جوابم دانه‌وه‌ و ووتم ئێمه‌ی ده‌سته‌ی به‌رێو به‌ران ناتوانین زۆر له‌ سه‌ر هێل بین ئیشمان هـه‌یه‌ بـۆنمونه‌ باسی خۆم بكه‌م من ناتوان زۆر زۆر بێمه‌ سـه‌ر هیل چونكه‌ مـاڵپه‌رێكی وه‌رزشم له‌ بن ده‌سته‌ سـه به‌ ته‌له‌ڤیزۆنه‌

ئه‌ندامان داوه‌ی شتی زیاتریان ده‌كرد ..... به‌ڵام نـامه‌وێت دریژه‌ی پێبده‌م ته‌نهـا وه‌ڵامی ئێوه‌م ده‌وێت .