وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - پێ له‌سه‌ر پێ دامه‌نێ - زانیاری گشتی - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

14

24

13

دةس خؤش كاك رزكار  لاى ئيمة واى بينةوةترا بؤية برسيم ......:)
...
راستى منيش زؤر پێ له‌سه‌ر پێ دا  دة نيم   وةك ئيوة دةلين هةولدةدةم كةمى بكةمةوة  دةس خؤش بؤ زانياريكةت ...:)

12

بريا نووسی:

دةست خؤش بؤ دانانى ئةم بابةتة بةراستى بةسوودة من خؤم زؤر وا ئةكةم هيوادارم بتوانم كةم كةمةوة
دةست خؤش

سوپاس بریا خان بۆ په‌یامه‌که‌ت

11

kani-slimany نووسی:

ببور ن هاوريان  من  تينةكةيشتم  ؟؟؟  دانانى پێ له‌سه‌ر پێ  واتاى جيية ؟؟؟؟؟؟؟    ج

یعنی قاچ  له‌سه‌ر قاچ  یان پا له‌ سه‌ر پا  به‌هه‌ولێریش  لاق له‌ سه‌ر لاق:)

10

دةست خؤش بؤ دانانى ئةم بابةتة بةراستى بةسوودة من خؤم زؤر وا ئةكةم هيوادارم بتوانم كةم كةمةوة
دةست خؤش

9

ببور ن هاوريان  من  تينةكةيشتم  ؟؟؟  دانانى پێ له‌سه‌ر پێ  واتاى جيية ؟؟؟؟؟؟؟    ج

8

سوپاس بۆ په‌یامی هه‌موتان هاورێیان

7

شه‌ یدا نووسی:

24

ههههههههههه که‌ وای لێهات منیش که‌ نوسیم پێم له‌سه‌ر پێم دانابو  ههه برام سه‌رکه‌وتوبیت

6

ئمم ده‌بی ئیتر منیش خۆم را بێنم smile
ده‌ست خۆش بۆ ئه‌م زانیارییه‌

5

شه‌ یدا نووسی:

24

4

هەر لەسەر ئەم بابەتە گەر هەڵە نەبم سەروەری مرۆڤایەتی پێغەمبەری ئیسلام محمد (صلی الله علیه وسلم) هەرگیز پێی لەسەر پێیەکەی تری دانەناوە هەر چەندە زۆریش دڵنیا نیم

3

شه‌ یدا نووسی:

24

me 2 hhhhhh

2

24

1

به‌پێى لێكۆڵینه‌وه‌یه‌ك ئه‌وه‌ده‌ركه‌وتووه‌دانانى پێ له‌سه‌ر پێ وه‌كو داب و نه‌ریتێك چه‌ندین گرفتى ته‌ندروستى به‌دواوه‌یه‌.

كۆمه‌ڵێك توێژه‌رى بوارى ته‌ندروستى مرۆڤ لێكۆڵینه‌وه‌یه‌كیان له‌باره‌ى دانانى پێ له‌سه‌ر پێ وه‌كو داب و نه‌ریت له‌لاى ئافره‌تان و پیاوان ئه‌نجامداوه‌و ئه‌وه‌ده‌ركه‌وتووه‌كه‌ئه‌وانه‌ى به‌ده‌ست گرفته‌كانى نه‌خۆشى ده‌والییه‌وه‌ده‌ناڵێنن پێویسته‌وه‌ك قۆناغى یه‌كه‌م ده‌ستبه‌ردارى ئه‌و داب و نه‌ریته‌كۆنه‌ببن و پێیه‌كانیان له‌سه‌ر یه‌كترى دانه‌نێن.

ئه‌و توێژینه‌وه‌یه‌باسیشى له‌وه‌كردووه‌، (25%) ى گه‌نجان به‌ده‌ست گرفته‌كانى سووتانه‌وه‌و خوێنبه‌ره‌كانه‌وه‌ده‌ناڵێنن و نه‌ریتى پێ له‌سه‌ر پێ دانانیش كاریگه‌رى له‌سه‌ر نه‌خۆشى ده‌والى هه‌یه‌و ده‌بێته‌هۆى هێواش هاتوچۆكردنى خوێن له‌ناو خوێنبه‌ره‌كان و به‌مه‌ش فشارێكى زۆر ده‌كه‌وێته‌سه‌ر خوێنبه‌ره‌كان.

facebook