وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - سه‌باره‌ت به‌ گۆڕانكاریه‌ك له‌ ده‌سته‌ی به‌ڕێوه‌به‌ران ..!!!! - نامە - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

23

شه‌ یدا نووسی:

24

22

:زور چاکه به هیوای سه رکةوتن بوپالیورانD

21

:زور چاکه به هیوای سه رکةوتن بوپالیورانD

20

SAWSAN نووسی:
Aso Yassin نووسی:
ZHALYAN نووسی:

شتێکی باشه‌ smile

ئه‌وه‌ی خۆی بپاوڵێته‌وه‌ بۆی هه‌یه‌ ماوه‌ی یه‌ك هه‌فته‌ بانگه‌شه‌ بۆ خۆی بكات lol:lol::lol::lol::lol:

هههههههههههههههههه  به‌ قوه‌ته‌ جا له‌ یانه‌ چۆن بانگێشه‌ بکه‌ین ههههه:D

ئەوەی کەباب و عەلەلیشمان بۆ بکری دەنگ بەوی دەدەین big_smile

19

Jaw Zard نووسی:

ئەگەر من دەنگ بە هاورێیەک بدەم لەوانە ئەو هاورێیەی کە دەنگم پێ نەداوە لەمن زویر ببێت ،

Aso Yassin نووسی:

ڕاسته‌ كاك زریان به‌ڵام ده‌نگدانه‌كه‌ نهێنیه‌
هیچ ئه‌ندامێك یه‌ك ده‌نگی كه‌س نابینێت.

aw xalayan zor grng bw belamewe
kareaky chaka ba hiaway sarkawtn

18

ده‌ستی حزبی تێدانه‌بێ هیچم ناوێت:D:D
شتێكی باشه‌ تاكو ئێستا نه‌مبینیوه‌...

17

Aso Yassin نووسی:
ZHALYAN نووسی:

شتێکی باشه‌ smile

ئه‌وه‌ی خۆی بپاوڵێته‌وه‌ بۆی هه‌یه‌ ماوه‌ی یه‌ك هه‌فته‌ بانگه‌شه‌ بۆ خۆی بكات lol:lol::lol::lol::lol:

هههههههههههههههههه  به‌ قوه‌ته‌ جا له‌ یانه‌ چۆن بانگێشه‌ بکه‌ین ههههه:D

16

ZHALYAN نووسی:

شتێکی باشه‌ smile

15

شتێکی باشه‌ smile

14

Jaw Zard نووسی:

دەستتان هەر خۆشىیت
بە بیروڕای من ئەمە لایەنی باش و خراپی هەیە ، لایەنی نەرێنیەکەی زیاتر بالادەستتر دەبێت لە لایەنی ئەرێنیەکەی .
بۆ نمونە
ئەگەر من دەنگ بە هاورێیەک بدەم لەوانە ئەو هاورێیەی کە دەنگم پێ نەداوە لەمن زویر ببێت ،
من پێم باشە وەکو خۆی بمێنێتەوە ،ئەوە رەئی منە . . .

ڕاسته‌ كاك زریان به‌ڵام ده‌نگدانه‌كه‌ نهێنیه‌ .
هیچ ئه‌ندامێك یه‌ك ده‌نگی كه‌س نابینێت .

13

دەستتان هەر خۆشىیت

بە بیروڕای من ئەمە لایەنی باش و خراپی هەیە ، لایەنی نەرێنیەکەی زیاتر بالادەستتر دەبێت لە لایەنی ئەرێنیەکەی .
بۆ نمونە

من پێم باشە وەکو خۆی بمێنێتەوە ،ئەوە رەئی منە . . .

12

سوپاس بۆ په‌یامه‌كانتان
دڵنیابن مه‌رج زۆره‌ به‌ڵام كاتی موافه‌ق بووین قسه‌ی زۆرترمان هه‌یه‌

كاك زریان
هه‌موو ئه‌ندامێك بۆی هه‌یه‌ خۆی بۆ ئه‌م پلانه‌ هه‌ڵبژێرێت .

11

24

10

کاک ئاسۆ هێشتا روون کردنەوە بدە من حاڵی نەبووم neutral

9

سه‌هه‌ند نووسی:

هه‌موو کاتێکت باش کاک ئاسۆ ،
کارێکی باشه‌ ده‌ست خۆشیت لێده‌که‌م ، بۆ ئه‌و مه‌به‌سته‌ چه‌ند خاڵێک پێشنیار ده‌که‌م..

1- پێم باشه‌ یه‌ک هه‌فته‌ زوتر به‌ بابه‌تێکی ئاگاداری ئه‌ندامان له‌و هه‌ڵبژاردنه‌ ئاگادار بکرێنه‌وه‌ بابه‌ته‌که‌ش جێگیر بکرێت هه‌تا زۆرترین ئه‌ندام بیبینن.

2- له‌ ئاگادارییه‌که‌ کاتی ده‌ست پێکردن و ته‌واو بوونی ده‌نگ دان دیاری بکرێت بۆ نمونه‌ چوار ڕۆژ تا هه‌فته‌یه‌ک ئه‌ندامان بۆیان هه‌بێت ده‌نگ بده‌ن.

3- هه‌ر ئه‌ندامێک بۆی هه‌بێت یه‌ک ده‌نگ بدات به‌ به‌ڕێوه‌به‌ری گشتی ، وه‌ یه‌ک ده‌نگ بدات به‌ سه‌رپه‌رشتیاری گشتی و هتد...

4- هه‌موو ئاندامان بۆیان هه‌یه‌ ده‌نگ بده‌ن به‌ مه‌رجێک له‌ 100 یان 200 په‌یام که‌متری نه‌بێت ، بۆ پاراستنی هه‌ڵبژاردنه‌که‌ له‌ گه‌نده‌ڵی. (مه‌به‌ستم ئه‌وه‌یه‌ با که‌س ناوی تازه‌ دروست نه‌کات تایبه‌ت بۆ ده‌نگدان)

له‌گه‌ڵ ڕێزم... smile

به‌خێربێیته‌وه‌ .
هه‌مان ڕه‌ئیم هه‌یه‌ كاك ئاسۆ ،لای خۆشمه‌وه‌ ده‌سخۆشیتان لێ ئه‌كه‌م به‌ڕاستی كارێكه‌ تائێستا له‌هیچ یانه‌یه‌ك شتی وانه‌بووه‌ ،سه‌ركه‌وتوبن .

8

هه‌موو کاتێکت باش کاک ئاسۆ ،
کارێکی باشه‌ ده‌ست خۆشیت لێده‌که‌م ، بۆ ئه‌و مه‌به‌سته‌ چه‌ند خاڵێک پێشنیار ده‌که‌م..

1- پێم باشه‌ یه‌ک هه‌فته‌ زوتر به‌ بابه‌تێکی ئاگاداری ئه‌ندامان له‌و هه‌ڵبژاردنه‌ ئاگادار بکرێنه‌وه‌ بابه‌ته‌که‌ش جێگیر بکرێت هه‌تا زۆرترین ئه‌ندام بیبینن.

2- له‌ ئاگادارییه‌که‌ کاتی ده‌ست پێکردن و ته‌واو بوونی ده‌نگ دان دیاری بکرێت بۆ نمونه‌ چوار ڕۆژ تا هه‌فته‌یه‌ک ئه‌ندامان بۆیان هه‌بێت ده‌نگ بده‌ن.

3- هه‌ر ئه‌ندامێک بۆی هه‌بێت یه‌ک ده‌نگ بدات به‌ به‌ڕێوه‌به‌ری گشتی ، وه‌ یه‌ک ده‌نگ بدات به‌ سه‌رپه‌رشتیاری گشتی و هتد...

4- هه‌موو ئاندامان بۆیان هه‌یه‌ ده‌نگ بده‌ن به‌ مه‌رجێک له‌ 100 یان 200 په‌یام که‌متری نه‌بێت ، بۆ پاراستنی هه‌ڵبژاردنه‌که‌ له‌ گه‌نده‌ڵی. (مه‌به‌ستم ئه‌وه‌یه‌ با که‌س ناوی تازه‌ دروست نه‌کات تایبه‌ت بۆ ده‌نگدان)

له‌گه‌ڵ ڕێزم... smile

7

كــارێكی زۆر چــاكـه‌ .
ده‌ست خـۆش

6

20

5

ده‌ست خۆش کاکه‌ ئاسۆ منیش پێم خۆشه‌ ببیته‌ ده‌نگدان خۆشه‌ ئه‌ندامان به‌شدار بن
له‌م هه‌ڵبژاردنه‌ و رای ئاوانیس بزانین له‌ سه‌ر ده‌سته‌ی به‌رێوه‌به‌ران
ئازادانه‌ ده‌نگ به‌و که‌سه‌ بده‌ن که‌ به‌ شایسته‌ی ده‌زانن دوباره‌ ده‌ست خۆش

4

شته‌کی باشه‌ ئه‌گه‌ر بکرێت ده‌ستان خۆش بێت

3

24

2

دەست خۆش ، تێبینمان زۆرە ، بەلام کاتی نووسینی ئەوێت گەر کات هەبوو ئەینووسین ، گرنگترین شت '' گرنگی دانێکی تر '' بە
یانەکە لەهەموو ڕووێکەوەیە  |

بۆ ئێوارە بێت . . .

1

16