تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
بابهته چالاكهكان بابهته بێ وهڵامهكان
گرنگ!
ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026
وهڵامی نوێ بنووسه
وهڵامی نوێ بنووسه
وهڵامه نوێكهی بنووسه و بینێره
دهتوانیت: BBCode وێنه خهنده بهكار ببهیت
هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم
لێكۆڵینهوهی بابهت / نوێترین یهكهم
SAWSAN نووسی:سڵاو له تۆش کاک سهههند
ڕاسته بهشی وتهکانی ژیان ههیه بهس ناکرێت له گهڵ بهشی نامه تێکهڵ بیت دوای ئێمه بهشمان زۆر کهمن
ئهوهش وای کردوه ئهندام بێتاقهت دهبیت سهیر دهکات ئهو بهشهی خۆی حهزی ێیتی نیه
دوای بهشی ههمهڕهنگ ڕاسته ههموو جۆره بابهتێکی تێدایه بهس کێ تاقهی ههیه بگهڕێت ۱۰٦ لاپهڕه
ئهوهش به هۆی نهبونی بهش وا قهڵهباڵغ بوه بهڕاستی من ههر حهز ناکهم بمینێت
ئهگهر بهشمان زیاد کردن ههموو بابهتهکاتی دهگوازینهوه ئهوها باشتر دهیت ئیتر نازانم ئێوهش تا چهند
هاوڕان له گهڵم.............
بهشی زانیاری و ههمهرهنگ وهک یهکن ؟یهکیان لاببرێت دانهیهک بمێنێتهوه؟
سڵاو له تۆش کاک سهههند
ڕاسته بهشی وتهکانی ژیان ههیه بهس ناکرێت له گهڵ بهشی نامه تێکهڵ بیت دوای ئێمه بهشمان زۆر کهمن
ئهوهش وای کردوه ئهندام بێتاقهت دهبیت سهیر دهکات ئهو بهشهی خۆی حهزی ێیتی نیه
دوای بهشی ههمهڕهنگ ڕاسته ههموو جۆره بابهتێکی تێدایه بهس کێ تاقهی ههیه بگهڕێت ۱۰٦ لاپهڕه
ئهوهش به هۆی نهبونی بهش وا قهڵهباڵغ بوه بهڕاستی من ههر حهز ناکهم بمینێت
ئهگهر بهشمان زیاد کردن ههموو بابهتهکاتی دهگوازینهوه ئهوها باشتر دهیت ئیتر نازانم ئێوهش تا چهند
هاوڕان له گهڵم.............
سڵاو لە هەموو لایەک . . .
ببورن بە هۆی سەرقالیم کەمێک بەشداریەکەم دواکەوت لەو بابەتە.
سەوسەن خانم بیرۆکەکەت باشە ، منیش وا دەزانم ئەو بەشەی تۆ ئاماژەت پێداوە بابەتەکانی سودی دەبێت.
بەڵام ، ئەی بەشی (وتهکانی ژیان) ؟
پێم وایە هەمان بابەت لەوێدا دەتوانرێت بڵاو بکرێتەوە.
بۆیە من پێم باشە ناوی بەشەکە (وتهکانی ژیان) دەستکاری بکرێت ، بۆ نمونە بکرێت بە (نامە و وتەکانی ژیان) یاخود هەر ناوێکیتر ئێوە بە چاکی بزانن.
هەروەها مانەوەی بەشی هەمەڕەنگ بە پێویست دەزانم ، لەبەر ئەوەی بابەتی وای تیایە بۆ هیچ کام لە بەشەکانیتر گونجاو نییە ، جگە لە هەمەڕەنگ !
Sarhang Muhsin نووسی:- بریا كاك سهههندیش قسهكی تێدا كردبا. .
١- بۆ دروستكردنی بهشێك بهناوی (نامه).
٢- وه بۆ نهێشتنی بهشی ههمهڕهنگیش.
- دهستهی بهڕێوبهران پرسیاری یهكهم قسهی لهسهر كراوه. بهس بۆ پرسیاری دووهم قسهیهكی لهسهر بكهن.
کاپتن ئهگهر بهشی تهندروستی و دهروونناسی بکرێتهوه پێوستمان بهبهشی ههمهرهنگ نابێت چونکه زۆربهیی بابهتهکانی ئهم بهشه تهندروستی بوون`!
بهشی تهندروستی دهبێ ههبێ تاژیانهکی تهندروستمان ههبێت
بهشی دهروونناسی زۆر باشه ههبێت دهبێت ئهندامێکیش ببێته دکتۆر کهریم قهرهچهتانی
بهشی ههمهڕهنگ نههێشتنی باشتره به بۆچونی من
- بریا كاك سهههندیش قسهكی تێدا كردبا. .
١- بۆ دروستكردنی بهشێك بهناوی (نامه).
٢- وه بۆ نهێشتنی بهشی ههمهڕهنگیش.
- دهستهی بهڕێوبهران پرسیاری یهكهم قسهی لهسهر كراوه. بهس بۆ پرسیاری دووهم قسهیهكی لهسهر بكهن.
بهس بهشی تهندروستی دهرون ناسیمان ێویست دهبیت هگهر ههمهرهنگ نههێڵین
K O S R A T نووسی:ئهیی بابهتهکانی ناو بهشی ههمهرهنگ کاپتن؟
- بۆ بهشی پهیوهندیدار دهیگوازینهوه
ئهگهر بهشهكهش نهبوو، وه زانیمان ئهو بابهتانهی بۆ هیچ بهشێكی یانه نابن ئهوسا بیرێكی لێ دهكهینهوه. .
ئهیی بابهتهکانی ناو بهشی ههمهرهنگ کاپتن؟
باشه مادهم ههموو بهشێكمان ههیه با ههمهڕهنگ نههێڵین؟!
ئێستا وابزام ههموتان هاوڕان که ئهو بهشه بکرێتهوه بهس کاک سهههند ماوه ڕای خۆی بڵێت
Sarhang Muhsin نووسی:ZrYaN نووسی:بە بیڕوڕای خۆم هیچ جیاوازیەکی نابێت لەگەڵ بەشی هەمەرەنگ
بە بەڵگەی ئەوەی کە دەیان بابەت هەیە لە بەشی هەمەرەنگ هەمان خاسیەتی تیایە کە تۆ باسیت لێوە کردووە وەکو ( نامەکەی چارڵی چاپلین بۆ کچەکەی ) .
بۆیە من پێم باش نییە !
بهشی ههمهڕهنگ كاتت دهبا ئهگهر بتهوێ لهدووی بابهتێكی دیاریكراودا بگهڕێی. . بۆیه ئهم بهش بهش بوونی بابهتانه دهبێته ئاسانكاری تاكو میوان یان ئهندام زۆر ماندوو نهبێ! (كات گرنگه، با نهبینه بهفیڕۆدهری) لهبهر ئهوهیه منیش ڕازی بووم!
من هاوڕام له گهڵ کاپتن زۆریش کاتی دهوێ.......
ZrYaN نووسی:Sarhang Muhsin نووسی:بهشی ههمهڕهنگ كاتت دهبا ئهگهر بتهوێ لهدووی بابهتێكی دیاریكراودا بگهڕێی. . بۆیه ئهم بهش بهش بوونی بابهتانه دهبێته ئاسانكاری تاكو میوان یان ئهندام زۆر ماندوو نهبێ! (كات گرنگه، با نهبینه بهفیڕۆدهری) لهبهر ئهوهیه منیش ڕازی بووم!
تەنیا لەم بەشە ( هەمەرەنگ ) کات گرنگ نییە !
چونکە بابەتی ئێجگار ناوازە و نایاب و ئەکادیمیانەی تیایە ، کە دەبێتە هۆی سوودێکی زۆر بۆ خوێنەرانی .
ئەگەر خوێنەری بابەتەکانی ئەم بەشە بین دەبینە رێکخەری کات بۆخۆمان !
بۆیە من ئەم بەشە بە گرنگتر دەزانم لە کات . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ئەگەر لە سەر خێران
ئەم بیرۆکەیە سەری گرت ، ئەوا پێویستە ئەدمینێک بە گواستنەوەی بابەتەکان هەڵسێت لە بەشی هەمەرەنگ بۆ ئەم بەشە (نامە) .
جا کا له بهشی ههمهڕهنگ نامه ههیه با زۆر زۆر ۲ دانهی لێ بیت ئهویش ئهمن ههڵدهستم به گواستنهویان
من ڕۆژانه له یانه خهریکی ئهوهم بابهت دهگوازمهوه بهشی پهیوهندیدار ئهگهر ئهو بهشه نهشکرێتهوه
دهبی ئهو کاره ههر بکرێت .............
بهشی ههمهڕهنگ بهڕاستی یانهی تێک دایه بهس ئهگهڕ بیکهنهوه بابهتی ئاینی تێدایه وێنه شیعر چونکه
ناوی ههمهڕهنگه ئهندام گوێ ناداتێ بۆیا ئهو بهشه ههر نهمابا باشتر بوو ئهمن ۳ ڕۆژه له ههمهڕهنگ
خهریکم بابهت دهگوازمهوه بهشی پهیوهندیدار دوێنێ ماندی بوم دهمگۆت خۆزگه بهشی ههمهڕهنگ ههر نهبا
Sarhang Muhsin نووسی:بهشی ههمهڕهنگ كاتت دهبا ئهگهر بتهوێ لهدووی بابهتێكی دیاریكراودا بگهڕێی. . بۆیه ئهم بهش بهش بوونی بابهتانه دهبێته ئاسانكاری تاكو میوان یان ئهندام زۆر ماندوو نهبێ! (كات گرنگه، با نهبینه بهفیڕۆدهری) لهبهر ئهوهیه منیش ڕازی بووم!
تەنیا لەم بەشە ( هەمەرەنگ ) کات گرنگ نییە !
چونکە بابەتی ئێجگار ناوازە و نایاب و ئەکادیمیانەی تیایە ، کە دەبێتە هۆی سوودێکی زۆر بۆ خوێنەرانی .
ئەگەر خوێنەری بابەتەکانی ئەم بەشە بین دەبینە رێکخەری کات بۆخۆمان !
بۆیە من ئەم بەشە بە گرنگتر دەزانم لە کات . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ئەگەر لە سەر خێران
ئەم بیرۆکەیە سەری گرت ، ئەوا پێویستە ئەدمینێک بە گواستنەوەی بابەتەکان هەڵسێت لە بەشی هەمەرەنگ بۆ ئەم بەشە (نامە) .
ئهگهر تایبهت بكرێت و لهبهشی ههمهرهنگ جیابكرێتهوه ئهوه شتێكی باشه
ZrYaN نووسی:بە بیڕوڕای خۆم هیچ جیاوازیەکی نابێت لەگەڵ بەشی هەمەرەنگ
بە بەڵگەی ئەوەی کە دەیان بابەت هەیە لە بەشی هەمەرەنگ هەمان خاسیەتی تیایە کە تۆ باسیت لێوە کردووە وەکو ( نامەکەی چارڵی چاپلین بۆ کچەکەی ) .
بۆیە من پێم باش نییە !
بهشی ههمهڕهنگ كاتت دهبا ئهگهر بتهوێ لهدووی بابهتێكی دیاریكراودا بگهڕێی. . بۆیه ئهم بهش بهش بوونی بابهتانه دهبێته ئاسانكاری تاكو میوان یان ئهندام زۆر ماندوو نهبێ! (كات گرنگه، با نهبینه بهفیڕۆدهری) لهبهر ئهوهیه منیش ڕازی بووم!
بە بیڕوڕای خۆم هیچ جیاوازیەکی نابێت لەگەڵ بەشی هەمەرەنگ
بۆیە من پێم باش نییە !
منيش رازيم بةناوى (نامه) بكريتةوه. خؤشم تييدا چالاك دةبم ان شاءالله.
من رازیم
بهس
نامهی ناودارهکان جوانتر نیه؟
بهشێکی نوێش دهبێت لهناو مهکۆکان
سڵاو بۆ دهستهی بهڕێوبهرانی یانه ..
من پێشنیارێکم ههیه
پێشنیارهکهم ئهوه که بهشێک زیاد بکرێت له یانه به ناوی بهشی نامه لهم بهشه دهتوانین
نامهی کهسه ناودارهکان بۆ یێکتری یان بۆ هاوسهرانیان بۆ کورو و کچهکانین بۆ هاوڕێکانیان بڵاو بکهینهوه
یاخود ئهندامێک نامێک دهنوسی نامهکهی جوان بێت تێیدا بڵاو بکاتهوه
چونکه به ڕاستی زۆر نامهی جوان پڕ ئامژگاری ههن که گهورهکان جێیان هێشتون ...........
لێرهوه ڕای ئێوهم پێویسته بۆ كردنهوهی بهشێك بهناوی نامه". . بهس نهڵێن بهشی ههمهڕهنگ و پهیامی
تایبهتی ههیه چونکه بهشی نامه جیاوازهو دهبی به تهنیا بیت وه دڵنیاشم چاڵاکی دهبیت...........