منیش لەگەڵی نیم !
بر بڕوای من رازیبوون بە ریکلام کردن ، مانای ئەوەیە کە ناو و بانگی یانە لەکەدار دەکرێ ، هەروەها لێرە و لەوێش دەیبیستین کە خەلک بیڕوڕای چۆنە لەبەرامبەر ئەو لیستانە جا هەر کامێکیان بێت . . .
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » بهڕێوهبهرایهتی » ( دهربارهی ڕیكلام ) » وهڵامی نوێ بنووسه
هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم
منیش لەگەڵی نیم !
بر بڕوای من رازیبوون بە ریکلام کردن ، مانای ئەوەیە کە ناو و بانگی یانە لەکەدار دەکرێ ، هەروەها لێرە و لەوێش دەیبیستین کە خەلک بیڕوڕای چۆنە لەبەرامبەر ئەو لیستانە جا هەر کامێکیان بێت . . .
من بههیچ جۆرێك لهگهلی نیم !
شهقامهكان ،كوچهو كۆلانهكان ،بازارهكان ،تیڤهكان رۆژنامه و گۆڤارهكان،تهنانهت فهیس بوكشیان بێ تام كرد بهریكلام با ئهم یانهیهش وا لێ نهكهن گهڵێ خۆشیمان بهچارهی سیاسهتمهدار نایهت!
K O S R A T نووسی:Sarhang Muhsin نووسی:- كه گوترا ڕیكلام و باسی بهرامبهریش كرا، بێ شك مهبهست لێی پارهیه.
ماوهیهكیشه جگه لهو باسه بیرم لهوه كردۆتهوه ههندێك ڕیكلام بخزێنمه یانه.من پێم باشه ئهم کاره ئهنجام بدرێت بهڵام چۆنیهتی ریکلام کردنهکه قسهی لهسهردهکهین
کۆسرهت تۆ ئهگهر دڵسۆزی یانه بیت پابهند بیت به ئاین ئهو کاره پهسهند ناکهی چونکه پهسند کردنی
ئهو کاره وهکوو ئهوه وایه خزمهتی جولهکهت کردبێت بیرت چوو چهند ڕۆژ پێش ئێستا له ههولێر
بۆ گۆڕانی بێژێکی عهرهب چهندهها کچی کوردیان حهرز کرد ؟ براکهم پاره ههموو شت نیه
مرۆڤ چۆن دهبی ویژدانی بفرۆشێت ئهی چی جوابی خوای گهوره بدهینهوه که به خۆی پێمان
دهفهرموێت بێ دهنگ بون له سهر حهق شهیتانێکی لاله .
سهوسهن خان سهرهتا رایی خۆمه چونکه دهبێ رایی من قبوڵکهیی سهرهتا دهنگ دان بهکهس و لایهنێک خزمهت بهجولهکه ناکات سهبارهت بهراغب عهلامه قسهیی خۆم لهکۆمێنت کردووه لهپۆستهکهت بهڵام ناویی یهک وڵاتی ئیسلامیم پێبڵێ کهعهفلهیی لێ قهدهغهبێت [تورکیا یان مصر ]
من نهمووتووه لهپێناو پاره ریکلام بکرێت من دهڵێم بهریکلام گۆرینهوه ریکلام بکریت چونکه دهبێته هۆیی بوژانهوهی یانه!
وهسهلام
دهستتان خۆش بێت، سوپاس بۆ پهیامهكانتان.
من تەنها دوو هۆکاری سادە دەخەمەڕوو ، یەکێکیان بۆ یانە و ئەوەیتر بۆ دواڕۆژ ، وام لێدەکەن پێم باش نەبێت، ڕێکلام بۆ هەر بابەتێکی سیاسی بکرێت.
- ئایا هەموو لایەنەکان دەیانەوێ لێرە ڕێکلام بکەن؟ بێگومان نەخێر ڕەنگە چەند لایەنێک !
کاتێکیش ڕێکلام بۆ چەند لایەنێک بکرێت ، بێگومان لە یانەدا ئەندامی وای تێدایە کە دژی ئەو لایەنانە بن.
ئەوکاتە هەر لە نێوان ئەندامانی خۆمان ناکۆکی دروست دەبێت.- ئەو کەسەی لێرە ڕێکلامی بۆ دەکرێت ، وای دانێن خەڵکێک بە هۆی بینینی ئەو ڕێکلامە دەنگی پێدەدات و پاشان ئەو لە پەرلەماندا لە بڕیارێکی ناشەرعی یان گەندەڵی یان هەر شتێکی لەو بابەتە بەشدار دەبێت ، پێتان وایە ئێمە بەرپرسیار نابین؟ بێگومان بەڵـــێ.
دهمخۆش کاک سهههند زۆر ڕاسته
با ڕێزو ئیحتیرام له بهینی ئهندامان بمێنێت باشتره ..........
دوای ئهوان پێویستیان به یانێک نیه ڕۆژی ۲۰ ئهندام سهردانی دهکات بۆ ڕیکلام کردن ئهوان
پێویستیان به ناوهکهیه تا بڵێن سهرههنگ موحسین بانگێشهی ههڵبژاردنمان بۆ دهکات .........
Sarhang Muhsin نووسی:K O S R A T نووسی:ریکلام بهرامبهری پاره وهردهگرن جارێک دهبێ شتهکه بهتهواویی روونکرێتهوه؟
یان ئهوانیش ریکلام لۆ یانه دهکهن؟- كه گوترا ڕیكلام و باسی بهرامبهریش كرا، بێ شك مهبهست لێی پارهیه.
ماوهیهكیشه جگه لهو باسه بیرم لهوه كردۆتهوه ههندێك ڕیكلام بخزێنمه یانه.من پێم باشه ئهم کاره ئهنجام بدرێت بهڵام چۆنیهتی ریکلام کردنهکه قسهی لهسهردهکهین
کۆسرهت تۆ ئهگهر دڵسۆزی یانه بیت پابهند بیت به ئاین ئهو کاره پهسهند ناکهی چونکه پهسند کردنی
ئهو کاره وهکوو ئهوه وایه خزمهتی جولهکهت کردبێت بیرت چوو چهند ڕۆژ پێش ئێستا له ههولێر
بۆ گۆڕانی بێژێکی عهرهب چهندهها کچی کوردیان حهرز کرد ؟ براکهم پاره ههموو شت نیه
مرۆڤ چۆن دهبی ویژدانی بفرۆشێت ئهی چی جوابی خوای گهوره بدهینهوه که به خۆی پێمان
دهفهرموێت بێ دهنگ بون له سهر حهق شهیتانێکی لاله .
من زۆر دڵنیام که بهس حزبه دهستههڵاتدارهکان پاره دهدهن بۆ ریکلام کردن بهس کاپتن ئهوه بزانه پاره
ههموو شت نیه یانه به ناوی خۆتهوهیه تۆش ههموو کوردستان دهتناسی سبهی یکلمیان بۆ بکهی دهبی
تهحهمولی ههموو کێشهکان بکهی که ڕوبهڕوت دهبنهوه له ڕۆژنامهکان له میدیاکان له فهیسبوک و
سایتهکان ئهوان هیچ زهرهر ناکهن ئهوهی دهدۆڕێنن پارهکهیه ئهو پاره حهڕامیه که ڕۆژ تا ئێواره خهریکی
دزینن خهلکی ڕهش و ڕووت دهچهوسێهوه بهس کاپتن سبهینێ تۆ سبهینێ یێک ڕۆژنامه له سهرت بنوسی
متمانهی هاندهرانت دهدۆڕێنی باش بیر بکهوه کاپتن ناوی تۆو یانه زۆر لهوه گهورهترن ............
دوای تۆ کهسێکی ئیمانداری بیرت نهکردۆتهوه ئهگهر لێره ڕیکلامیان بۆ بکهی سبهی ئهوان له پهرلهمان
چی خهراپه بهو میلهتی دهکهن چی دژی ئاینه ئهوان واژۆی له سهر دهکهن ئهو کات تۆش گوناحبار دهبی
بۆ جاری دوهم تکات لێ دهکهم ڕیکلام کردن به دوور بگره له یانه ...............
من تەنها دوو هۆکاری سادە دەخەمەڕوو ، یەکێکیان بۆ یانە و ئەوەیتر بۆ دواڕۆژ ، وام لێدەکەن پێم باش نەبێت، ڕێکلام بۆ هەر بابەتێکی سیاسی بکرێت.
- ئایا هەموو لایەنەکان دەیانەوێ لێرە ڕێکلام بکەن؟ بێگومان نەخێر ڕەنگە چەند لایەنێک !
کاتێکیش ڕێکلام بۆ چەند لایەنێک بکرێت ، بێگومان لە یانەدا ئەندامی وای تێدایە کە دژی ئەو لایەنانە بن.
ئەوکاتە هەر لە نێوان ئەندامانی خۆمان ناکۆکی دروست دەبێت.
- ئەو کەسەی لێرە ڕێکلامی بۆ دەکرێت ، وای دانێن خەڵکێک بە هۆی بینینی ئەو ڕێکلامە دەنگی پێدەدات و پاشان ئەو لە پەرلەماندا لە بڕیارێکی ناشەرعی یان گەندەڵی یان هەر شتێکی لەو بابەتە بەشدار دەبێت ، پێتان وایە ئێمە بەرپرسیار نابین؟ بێگومان بەڵـــێ.
K O S R A T نووسی:ریکلام بهرامبهری پاره وهردهگرن جارێک دهبێ شتهکه بهتهواویی روونکرێتهوه؟
یان ئهوانیش ریکلام لۆ یانه دهکهن؟- كه گوترا ڕیكلام و باسی بهرامبهریش كرا، بێ شك مهبهست لێی پارهیه.
ماوهیهكیشه جگه لهو باسه بیرم لهوه كردۆتهوه ههندێك ڕیكلام بخزێنمه یانه.
من پێم باشه ئهم کاره ئهنجام بدرێت بهڵام چۆنیهتی ریکلام کردنهکه قسهی لهسهردهکهین
ریکلام بهرامبهری پاره وهردهگرن جارێک دهبێ شتهکه بهتهواویی روونکرێتهوه؟
یان ئهوانیش ریکلام لۆ یانه دهکهن؟
- كه گوترا ڕیكلام و باسی بهرامبهریش كرا، بێ شك مهبهست لێی پارهیه.
ماوهیهكیشه جگه لهو باسه بیرم لهوه كردۆتهوه ههندێك ڕیكلام بخزێنمه یانه.
ریکلام بهرامبهری پاره وهردهگرن جارێک دهبێ شتهکه بهتهواویی روونکرێتهوه؟
یان ئهوانیش ریکلام لۆ یانه دهکهن؟
من هيچ ناليم، بؤ ئيوةى لئ دةگةريم.
من به هیچ شێوێک له گهڵ ریکلام کردن دانیم بۆ لایانهسیاسیهکان له یانه چونکه دهزانم ئاژوهی
له سهر دروست دهبێت زۆربهی ئهندامان تهقهبولی بیرو ڕای جیاوز ناکهن بۆیا تکایه با ئهو باسه
له یانه دور بێت باشتره ......
22
من به هیچ شێوێک له گهڵ ریکلام کردن دانیم بۆ لایانهسیاسیهکان له یانه چونکه دهزانم ئاژوهی
له سهر دروست دهبێت زۆربهی ئهندامان تهقهبولی بیرو ڕای جیاوز ناکهن بۆیا تکایه با ئهو باسه
له یانه دور بێت باشتره ......
سڵاو لهههموو لایهك . دهربارهی ڕیكلام كردن له یانه چهند پهیوهندییهك كراوه . دهیانهوێ بۆ پاڵێوراوانی پهرلهمان لێره ڕیكلام بكهن . لهمبارهیهوه دهمانهوێ ڕای ههمووتان وهرگرین كه ئایا ئهو كاره بكهین ؟
تێبینی:: ڕیكلام كردنهكه به بهرامبهره .
یانەی سەرهەنگ موحسین » بهڕێوهبهرایهتی » ( دهربارهی ڕیكلام ) » وهڵامی نوێ بنووسه
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]