وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - گۆزه‌ شکاوه‌که‌ - مینیماڵ (كورتیله‌ چیڕۆك) - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

5

سوپاس بۆ هه‌ڵواسینی، سودم لێی بینی.
زۆریش به‌خێربێیت.

4

Zor jwanbw kak kazewa hewadarm bardawambet lam yana jwana

3

زۆر چیڕۆکێکی جوان پڕ مانابوو به‌و هیوایه‌م به‌رده‌وام بیت له‌ دانانی ئه‌و بابه‌ته‌ جوانانه‌
ده‌ستت خۆشبێت و هه‌ر بمێنی فه‌رزه‌نده‌ی کۆچه‌ری ...................

2

ده‌ستت خۆش بێ هاوڕێ، ئه‌مه‌م له‌به‌رهه‌مه‌كانی مه‌سعود لعلی خوێندۆته‌وه‌، ده‌ست خۆشیت لێ ده‌كه‌م بۆ بڵاو كردنه‌وه‌ی.. هه‌ربژی

1

ژنێكی‌ به‌سالاَچوو، دوو گۆزه‌ی‌ هه‌بوو، یه‌كێكیان شكا بوو، كه‌ل بوو بوو، درزی‌ تیابوو، ئه‌وی‌ تریشیان ساغ و بێ‌ عه‌یب بوو، هه‌ردووكیانی‌ به‌ستبوو به‌ دارێكی‌ درێژه‌وه‌ له‌مسه‌ر و ئه‌وسه‌ره‌وه‌، ئینجا داره‌كه‌ی‌ ئه‌خسته‌ سه‌رشان و پشت ملیه‌وه‌ و ئه‌چوو له‌ چه‌مه‌كه‌ی‌ خوار ماڵی‌ خۆیان ئاوی‌ پێده‌هێنا، هه‌میشه‌ هه‌تا ئه‌گه‌یشته‌وه‌ ماڵه‌وه‌ گۆزه‌ شكاوه‌كه‌ هیچی‌ تیا نه‌ده‌ما و به‌تاڵ ده‌بووه‌وه‌، ئه‌مه‌ حاڵی‌ ئه‌م پیره‌ژنه‌ و گۆزه‌كانی‌ بوو.
ڕۆَژێكیان گۆزه‌ شكاوه‌كه‌ هاته‌ قسه‌ و شكاتی‌ حاڵی‌ خۆی‌ ده‌ركرد لای‌ پیره‌ژنه‌كه‌، وتی‌: ئه‌وه‌ هه‌تا كه‌ی‌ واز له‌ من ناهێنیت و فڕێم ناده‌یت و ده‌ست به‌رداری‌ من نابیت؟ خوَ من هیچ سوودێك به‌ تۆ ناگه‌یه‌نم، هه‌میشه‌ به‌ خاڵێتی‌ ده‌مهێنیته‌وه‌، من له‌ حاڵی‌ خۆم بێزار و شه‌رمه‌نده‌م ..
پیره‌ژنه‌كه‌ش وتی‌:
تۆ چۆن واده‌ڵێیت؟ ئه‌وه‌ تۆ خۆت وا هه‌ست ده‌كه‌یت بێكه‌ڵكیت، به‌لاَم له‌چاو و هه‌ستی‌ مندا به‌ گۆزه‌یه‌كی‌ به‌سوود ده‌تبینم .. ئه‌ی‌ تێبینیت نه‌كردوه‌ لای‌ راستی‌ ئه‌و ڕێگایه‌ی‌ پێی‌ ده‌گه‌ڕێیته‌وه‌ له‌ چه‌مه‌كه‌ هه‌مووی‌ گوڵ و سه‌وزییه‌، هه‌تا ده‌گاته‌ ئه‌م كۆڵبه‌یه‌ی‌ من، من هاتووم لای‌ راستی‌ رێگاكه‌ كه‌ ئه‌كه‌وێته‌ ئه‌و لایه‌ی‌ تۆوه‌ به‌ پڕی‌، توَوی‌ چه‌ندین گوڵ و نه‌مامی‌ جوانم تیا ڕوواندووه‌، چونكه‌ ئه‌مزانی‌ تۆ ناتوانیت ئاوه‌كه‌ بگریته‌ خۆ، ئه‌وه‌ چه‌ندین ساڵه‌ سوودم له‌ تۆ وه‌رگرتوه‌ بۆ ئاودانی‌ ئه‌و گوڵ و نه‌مامانه‌، ئه‌ی‌ هه‌ستت نه‌كردووه‌ به‌ جوانی‌ و سه‌وزایی‌ و ڕه‌نگاوڕه‌نگی‌ لای‌ راستی‌ رێگاكه‌؟ تۆ دیاره‌ ئه‌وه‌نده‌ هه‌ستت به‌شه‌رم و نوقسانی‌ كردووه‌، نه‌تتوانیووه‌ ئه‌و دیمه‌نه‌ جوانانه‌ ببینیت، ئه‌ی‌ گۆزه‌ی‌ هاوڕێم تۆ ئه‌گه‌رچی‌ نوقسانیت و ناتوانیت ئاوی‌ چه‌مه‌كه‌ بگه‌ینیته‌ ماڵه‌وه‌، به‌ڵام به‌جۆرێكی‌ تر زۆر باش توانیوته‌ سوودی‌ خۆت بگه‌یه‌نیت له‌ ئاودانی‌ گوڵ و نه‌مامه‌كان، له‌به‌ر ئه‌وه‌ نیگه‌ران مه‌به‌ و هه‌تا بتوانین له‌ جوانتر كردنی‌ ژیانمان به‌رده‌وام ده‌بین ..