وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - بوختان دروستكردن ...! - مینیماڵ (كورتیله‌ چیڕۆك) - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

9

سلاو هاورىىان  من  وه ك كجه يه كي  حه در لئ كراو سته م لئ كراو  كجيكم  زؤر  بيزار  كه ناتوانم  هه ركيز له زيانم خؤشي  بينم   من  ايم  سته مم  لئ كراوه ئاخ له ده ست ئه و جؤره كه سانه ي  كه بوختان دروست ده كه ن

8

من كجيكم  جاره ك له مكته ب بوختانم بئ كرا وتيان تؤ موبايلت دزيوه من ته نها ده كريام سويندم ده خوارد به لام كه س برواي بئ نه ده كردم  قه ت له بير ناكه م من خه فه ت له و جؤره كه سانه ده خؤم  كه بروات بئ ناكه ن  بروا به بوختانكردن ده كه ن كه ر ده ني ئه و كه سه قه ت ئا زا ناكه م كه وا  حه ياي بردم  ئستاش  كه بيرم ديته وه ده مرم

7

من كجيكم  جاره ك له مكته ب بوختانم بئ كرا وتيان تؤ موبايلت دزيوه من ته نها ده كريام سويندم ده خوارد به لام كه س برواي بئ نه ده كردم  قه ت له بير ناكه م

6

SAWSAN نووسی:

پەشیمان بوونەوە و چاككردنەوەی كارێكی زۆر قورسە.

په‌شیمان بوونه‌وه‌ قوڕس نیه‌ به‌ڵكو چاككردنه‌وه‌كه‌ی.

5

خوا بمان پارێزێت له‌و كرده‌وه‌ پیسه‌

ده‌ست خۆش خوشكه‌ سه‌وسه‌ن به‌هێزه‌

4

zor jwanbw dast xosh buxtan kareke zor nashrna

3

22

2

زور راسته خوا پةنامان بات

1

تۆمەت دروستكردن

- ژنێك تۆمەت ( بوختان) ی زۆری بۆ یەكێك لە دراوسێكانی دەكرد.ئیدی وای لێهات، زۆربەی دراوسێكان ئەم تۆمەت(بوختان) یان بیست. ئەو كەسەی شتەكانی بۆ هەڵبەسترابوو، زۆر نیگەران و پەرێشان بوو.
پاش ماوەیەك ژنەكە بیری كردەوە ئەو هەموو شتانەی بۆ دراوسێكەی هەڵبەستووە راست نەبوون و حاڵی پەرێشان بوونی دراوسێكەی نیگەران و پەشیمانی كردەوە.

بۆ ئەم مەبەستە گەڕا بەشوێن حەكیمێكدا تا یارمەتی بدات و بتوانێت چارەسەرێك بۆ ئەو هەڵەیەی كردوویەتی بدۆزێتەوە.
- حەكیمەكە پێی ووت: بڕۆ بۆ بازار مریشكێك بكڕە و پاشان سەری ببڕەو هەرچی پەڕی هەیە لێی بكەرەوە. پەڕەكانی لەسەر شەقامەكەی لای ماڵی خۆت بڵاو بكەرەوە.
ژنەكە زۆر سەری سوڕما لەم كارە، بەڵام رۆیشت ئەنجامی دا.
- بۆ ڕۆژی دوایی حەكیمەكە بە ژنەكەی ووت: ئێستا بڕۆ چی پەڕت بڵاوكردووەتەوە بۆم كۆ بكەرەوە و بۆم بهێنەوە. ژنە رۆیشت هیچی نەمابوو سێ‌ چوار دانە نەبێت.
هێنایەوە و هاتەوە.
- حەكیمەكە پێی ووت: بڵاو كردنەوەی پەڕی مریشكەكە زۆر سادەو ئاسانە. بەڵام كۆكردنەوەیان كارێكی زۆر زەحمەتە. تۆمەت( بوختان) كردن و خراپ وتنی خەڵكیش شتێكی زۆر ئاسانە. بەڵام پەشیمان بوونەوە و چاككردنەوەی كارێكی زۆر قورسە.