تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
بابهته چالاكهكان بابهته بێ وهڵامهكان
گرنگ!
ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026
وهڵامی نوێ بنووسه
وهڵامی نوێ بنووسه
وهڵامه نوێكهی بنووسه و بینێره
دهتوانیت: BBCode وێنه خهنده بهكار ببهیت
هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم
لێكۆڵینهوهی بابهت / نوێترین یهكهم
D I L M A N نووسی:بۆ ئهی منیش که ئوسامه یا ههر شتێک که پێتان خۆشه نازانم به چی نوێك هاروه ئهوهنه زۆره ماشه الله دوا دهکهم که رهوشت دهر بکرێت با لهوه زیاتر مشکیله دروست نهبێت
وه رهوان بارزانی خۆت به گهوره مه زانه چونکه گهورهی تهنها بۆ خوای گهورهیه تۆش مهرۆ لای رهوشت
ئهو سیاسهتهی كه بهكارت هێناوه فهشهله،
ناوی ڕهوشتت هێناوه لهسهرهوه، دهتهوێ بهم قسهیهت بڵێین ئهوه ڕهوشت نیه كه بهناوی دیلمان هاتۆته ژوورهوه 
من ههر زوو لهڕێگهی ئیملای نوسینهكهتهوه تۆم ناسییهوه كه كێی، بهڵام فرسهتێكی ترت پێ دهدهین بۆ ئهوهی بهخۆتدا بچیتهوه، نامهوێ بكهویته كێشهوه.
س21
بۆ ئهی منیش که ئوسامه یا ههر شتێک که پێتان خۆشه نازانم به چی نوێك هاروه ئهوهنه زۆره ماشه الله دوا دهکهم که رهوشت دهر بکرێت با لهوه زیاتر مشکیله دروست نهبێت
وه رهوان بارزانی خۆت به گهوره مه زانه چونکه گهورهی تهنها بۆ خوای گهورهیه تۆش مهرۆ لای رهوشت
دهست خۆش بۆ ئهم ئاگادار کردنهوهیهت،
من زۆر لهگهل داخستنی بابهت نیم، بهلام ههندێ جار دهبێت بکرێت..
بهراستی له ههر سێ خالهكه من لهگهڵتم
تا رادهیهك خۆشمان تاوانمان ههیه له دروست بوونی كێشه
بهڵام ئیشهڵا به خۆشی ئهگوزهریت
بۆ بهڕێوهبهر و سهرپهرشتیاران . .
وهك دهبینن تا ئێستا یانه بێ كێشه نهبووه، بۆ ئهمهشیان دهبێ بزانن كه یانه قوناغێكی باشی بڕیوه، پهندێكی كوردیش ههیه دهڵێت ( داری بهردار ههمیشه لق دهشكێ )، ئێمهش وهكو یانه وا ههست دهكهم وهك داری بهردارمان لێ هاتووه و جیا بووینهتهوه له زۆربهی یانهو مهكۆكانی تر بههۆی بهئهندام بوونی خهڵكان و فره ئهندامی و ڕای جیاواز و بابهتی ههمهجۆر و ئازادی له ڕا دهربڕین.
لێرهوه دهمهوێت بۆ یانه چهند كارێك بكهین تاوهكو سهرپهرشتیاران و بهڕێوهبهر نهبنه هۆی ئهوهی ئهندامان ڕقیان لێتان بێت و به ههوهسی خۆیان لهسهرتان بنوسن،
یهكهم ههنگاو ئهوهیه كه بابهتێكی لهیاسا لادراو دادهخهن، ناوی خۆتان مهنوسن و بڵێن ئهوه بابهتهكهم داخست، ڕای خۆتان بنوسن ئینجا دواتر بێ ئهوهی ئهو بزانێ بابهتهكه داخهن. چونكه پێویست ناكا بڵێن بابهتمان داخستی.
ههنگاوی دووهم كێشهیهك لهنێوان دوو ئهندام ڕووبدا و لهبهشهكانی یانه ببێته شهڕیان، ئێوه وهكو سهرپهرشتیار خۆتان مهخهنه باسهكهوه و لهدووری كێشهكه چاودرێی بكهن، كاتێك بینیتان جنێو دهدرێت و سوكایهتی بهیهكتری دهكهن ئینجا پهیامهكانیان بسڕنهوه، ئهگهر ههر بهوهش نهوهستان و بهردهوام بوون لهجنێودان و سوكایهتی كردن ئینجا بابهتهكه دابخهن.
ههنگاوی سێیهم زوو بڕیار مهدهن. كه ئهمه گرنگترینیانه لهلای من.