زۆر سوباس بۆ بهژداریت S.Sampa گیان
انشالله هه ر ئه ندامیك وستی ده ست خۆشی له بابه تیك بكات با بهجوانی سه یری بابه ت بكات ئه و كات ده ست خۆشی بكات
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » تهوهر و گفتوگۆ » ئایی ده ست خۆشی ئه گینته كوی » وهڵامی نوێ بنووسه
هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم
زۆر سوباس بۆ بهژداریت S.Sampa گیان
انشالله هه ر ئه ندامیك وستی ده ست خۆشی له بابه تیك بكات با بهجوانی سه یری بابه ت بكات ئه و كات ده ست خۆشی بكات
دهستهکانت خۆش بیت کاکه ملازم
من زۆر نهمیژه چاوهری بابهتیکی ئاوابووم
بهراستی پیم سهیره که له گشت بابهتیک ئهندام بهس
دهنوسی دهست خۆش بی ئهوهی بابهتهکه بخینتهوه
تهنها دهنوسی دهست خۆش بهراستی شتیکی باش نیه
من ئهگهر بابهتیک بلاو بکهمهوه دوو کهس گفتو گۆی لهسهر نهکات و
تۆ بابهتیک بلاو بکهیتهوه دوکهس گفتو گۆی لهسهر نهکات بهچ کهلک دیت
من وهک خۆم گهر بابهت 2 جار بهجوانی نهخوینمهوه ههر وهلام نادهمهوه
سهر کهوتو بیت ملازم گیان
16
16
16
basha aga dast xoshi nakai alen naka aga dakai dalen dast xoshi adgainta kwe mn alem dast xoshi mandu bwnt kam akatawa
16
am katatan bash dastt xosh barasty shteky zor jwana mnish peshnyarakay tom qbwla kateky xosh
سلاو
دهستهكانت خۆشبێت ملازم گیان تهورێكی زۆر گرنگ و جوانه ،،
بهراستی(( دهست خۆش )) له بابهت كرد شتێكی زۆر زۆر بێ مانیه و هیچ سوودیێكی نیه ، هۆكار تهنها پهیام زیاد بونه و هیچتر ،
باشه وا پهیام زیاد بوو با پلهكهش بهرزبێت سوودی چیه ، كه تۆ بابهتێك نهخوێنتهوه بابهتكه ههلنهسنگینی ئیتر دهست خۆشی ئهبێت سووده چی بێت ،، وهكوو كاك ملازمیش باسی ئهمهی كردوه زۆر ئهندامان كه بابهتكه ناخوێنێتهوه تهنها ئهینوسن دهست خۆش
ئهمهش شتێكی دیاره چونكه بهلگه ههیه لهسهر ئهمه كه ئهندام بابهتكه ناخوێنتهوه ،،
من بهش به حاڵی خۆش زۆربهی بابهتهكان ئهخوێنمهوه دهست خۆشی ناكهم ئهگهر لهسهر بابهتكه قسه نهكهم ،
یان ئهگهر بابهتكهم بهدل نهبێت ئهوا دهست خۆشی لێ ناكهم ،
وهكوو چهند جارێك باس كراوه پێوسته پلهی ئهندامان لهسهر به نرخی بابهت بێت نهك لهسهر دهست خۆش ی بێت
وه پهیامی ئهندامان وون بكرێت هیچ ئهندامێك نهزانێت كه ژمارهی پهیامهكانی چهنده ،، وه بهرای من شتێكتریش بكرێت
ئهگهر ئهندام بابهتهكهی نهخوێندهوه یان تهنها نووسی دهست خۆش ،، ئهوا ژمارهی پهیامی كهم بكرێتهوه ،،،
هــــــــــیوادارم ئیتر پهیام زیاد كردن نهمێنێت ،،، لهگهل رێزم و خۆشهویستم بۆ گشت لایهك
دووباره دهستهكانت خۆش بێت كاكه ملازم گیان هاوریی ئهزیزم
زۆر سوپاس دهست خۆش کاکه ملازم بۆ ئهو تهوهره جوانه
وه منیش لهگهڵ ئهوه دام ههموو ئهندامان کاتێک بابهتێک یاخۆد تهوهرێک دابهزێنن
دهبێ بخوێندرێتهوه تاکو لێی تێبگهی بابهتهکه ئایه پێوستی بهڕهخنهیه ئازادی له ڕهخنهگرتن
وه گهر پرسیابوو پێوستی بهوڵام کرد وهڵام بهوه گهر نهشت زانی ههرشتێک بڵێ
وهگهر تهوهرێک بو پێوستی بهگفتوگۆ بو نابێ تهنها دهست خۆشی بکهی دهبێ تۆش ڕهئی دهربڕی
یان بابهتێک دائهنرێ من پێم جوانیه تهنها بنوسرێ دهست خۆش ئهو بابهتانه بۆ دهست خۆشی بڵاو
ناکرێنهوه بۆ زانیاری و سود وهرگرتنه و ئهو ههواڵانهیه که ئێمه لێی بێئاگاین بۆیه دهبێ
ڕێز له بابهتهکان بگرین و باش بیخوێنینهوه تا ئێمهش سودی لێ وهرگرین و دهست خۆشیهکی
جوانیش بۆ ئهو ئهندامه پێشکهش بکهین
لهگهڵ ڕێزم بۆ ههموو هاوڕێیانم لێزان
16
24
16
16
سهركهوتوبی بهراستی تهوهرێكی زۆر جوانه
منیش لهگهل راى تۆم من زۆر بابهتی زۆر گرینگم
داناوه گهچی بهس دهست خۆش كراوه
دهستهکانت خۆشبێت کاکه ملازم
من سالی پار لهم یانهیهدا چهندین بابهتی لهو شێوهیهم وروژاند و وا دهردهکهوت که کاکه سهرههنگیش پێی باشبوو هاوڕێیانی تریش
ئیتر راسته دهبێ ئێمه بڕێکی باش بیرکردنهوهمان ههبێت ئینجا بچینه ههر کۆڕێک که ئیستا مهکۆ و یانهکانیش بونه شوێنی کۆبونهوه و کۆڕهکان
چونکه ناکرێ ههر شتێکمان بینی خێرا دژی بوهستین یان به ساخ و باڵیدا بدهین چونکه تێگهیشتن و لهبهر چاوگرتن و خوێندنهوهی بابهتهکان ئهو کاره دهکات
ههر بژیت کاکه ملازم ههر سهرکهوتوو بیت
هیوام خۆشیته
16
16
16
دةستخؤش ملازم كيان
بؤهةلبزاردني أم تةوةرةجوان ولةجئ ية بةلام من تابابةتيك نةخوينمةوةدةستخؤشي لي ناكةم كاتيك دةستخؤشي أنوسم كةبابةتةكةم خويندوةوسوودي هةبيت
دةستخؤشي بئ سةيركردني بابةت شتيكي ناشيرينةجونكةبابةت بؤأوةيةسودبةتؤببةخشي نةك جاوةرواني دةستخؤشي بكات
كاتيكي شاد
16
یانەی سەرهەنگ موحسین » تهوهر و گفتوگۆ » ئایی ده ست خۆشی ئه گینته كوی » وهڵامی نوێ بنووسه
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]