وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - فەزل و پلەو ‏پایەی نویژی عەسر و بەیانی - ئایین - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

3

دةستى توش خوش بيت خوا پاداشتى توش
بداتةوة

2

24

1

ئاینی ئیسلام لە نیو ‏پینج فەرزەكەی نو‏یژدا زیاتر جەختی لەسەر هەندیكیان كردۆتەوە و ‏گرن‏گی تایبەتی ‏پیداون و خیر ‏پاداشتەكەشیان ‏گەورەترە لەوانەش نویژی عەسر و بەیانی ،

http://kurdup.com/up/uploads/picture/2ddd052321.jpg‏پیغەمبەر صلی الله علیه وسلم لە باسی فەزلی نویژی بەیانی و عەسردا دەفەرمویت لن یلج النار أحد صلی قبل گلوع الشمس وقبل غروبها  راوه مسلم واتە ئا‏گری دۆزەخ نابینیت ئەو كەسەی ‏پیش خۆركەوتن و ‏پیش خۆر ئاوابوون نویژ ئەنجام بدات،مەبەست لە نویژی بەیانی و عەسرە

هەروەها ‏پیغەمبەری خوا صلی الله علیه وسلم لەفەرموودەیەكی تردا دەفەرمویت من صلی الصبح فهو فی ژمە الله  راوه مسلم واتە هەركەسیك نویژی بەیانی ئەنجام بدات لە ‏پاریز‏گاری خوا دا دەبیت

هەروەها پیغەمبەری خوا صلی الله علیه وسلم لەفەرموودەیەكی تردا دەفەرمویت من صلی البردین دخل الجنە ،متفق علیە البخاری ٥٧٤ ومسلم٦٣٥ واتە هەر كەسیك نویژی بەیانی و عەسر ئەنجام بدات دە‏چیتە بەهەشتەوە،،،لەبەر ئەوەی كاتی نویژی بەیانی كاتیكی خۆشە بۆ خە و شەیتانیش هەول دەدات كەزیاتر خەوت لا خۆشەویست بكات نویژەكەشت لا قورس بكات كاتی نویژی عەسریش زیاتر خەلكی خەریكی كار و كاسبی و بازر‏گانین

وەهەروەها پیغەمبەری خوا صلی الله علیه وسلم من ترك صلاە العصر فقد حبگ عملە  رواه البخاری٥٥٣  واتە هەركەسیك واز لەنویژی عەسر بینیت ئەوا كردەوەكانی ‏پو‏چ و بئ كەلك دەبن و خەسارەت مەند دەبیت