وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌ - ئه م پیشنیاره م زۆرجار ووتوه ،، - به‌ڕێوه‌به‌رایه‌تی - یانەی سەرهەنگ موحسین

تۆ له‌ ژووره‌وه‌ نیت. تكایه‌ بچۆژووره‌وه‌ یان خۆت تۆمار بكه‌.

گرنگ!

ئاگاداری یانە
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
سوپاس بۆ چاوەڕوانیتان و هاوکاریتان بۆ گەشەپێدانی مەکۆ
27 / 02 / 2026
بەخێربێن بۆ مەکۆکانی گۆڵچی نێودەوڵەتی سەرهەنگ موحسین
27 / 02 / 2026

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامی نوێ بنووسه‌

وه‌ڵامه‌ نوێكه‌ی بنووسه‌ و بینێره‌

ده‌توانیت: BBCode وێنه‌ خه‌نده‌ به‌كار ببه‌یت

هەموو خانە نووسراوەکان بە قەڵەوی پێویستە پڕبکرێنەوە پێش ناردنی فۆرم

زانیارییه‌ مه‌رجه‌كان بۆ میوانان

زانیاریی پێویست / مه‌رج

لێكۆڵینه‌وه‌ی بابه‌ت / نوێترین یه‌كه‌م

8

16

7

16

6

D I L M A N نووسی:

ســـــــڵاو بۆ گشت لـایه‌ك

داریـا خـان وابزانم نه‌كردنه‌وه‌ ئه‌م به‌شه‌ له‌به‌ر ئه‌مه‌ بوو كه‌ نه‌ ئه‌كرایه‌وه‌ ،چونكه‌ وا پێشبینی ئه‌كرا كه‌ ئه‌ندامان ئاگایان له‌ یانه‌ نامێنێت
ته‌نها سه‌ردانی ئه‌م باشه‌ ئه‌كه‌ن ئه‌مه‌ هۆكار بوو كه‌ نه‌ ئه‌كرایه‌وه‌ ،،، به‌لــام من وام پێ باشه‌ ئه‌گه‌ر ئه‌كرێته‌وه‌

به‌شی نوكته‌و پێكه‌نین بكرێت به‌  به‌ به‌شی (( یاری نێوان ئه‌ندامان و نوكته‌ ))
وه‌ یاری نێوان ئه‌ندامان ته‌نها به‌رێوبه‌ریه‌تی یاری دابنێت ئه‌ندامی نه‌توانێت یاری دابنێت بۆ ئه‌وه‌ی نه‌بێت به‌ كێشه‌و
وه‌ نه‌بێته‌ به‌ تێچوونی ئه‌م به‌شه‌ هه‌ر ئه‌ندمێك بێت یارێك دا بنێت ،، وه‌  یــارییه‌كان زۆر نه‌بن  بۆ هه‌ر یاریه‌ك ته‌نها ماوه‌یكیش بێت دواتر دابخرێت
من به‌م شێوه‌یه‌ پێ باشه

زۆر راسته كاك دیلمان،، منیش هه روام پێم باشه ته نها خۆمان یاری دابنێین

5

24

4

16

3

ســـــــڵاو بۆ گشت لـایه‌ك

داریـا خـان وابزانم نه‌كردنه‌وه‌ ئه‌م به‌شه‌ له‌به‌ر ئه‌مه‌ بوو كه‌ نه‌ ئه‌كرایه‌وه‌ ،چونكه‌ وا پێشبینی ئه‌كرا كه‌ ئه‌ندامان ئاگایان له‌ یانه‌ نامێنێت
ته‌نها سه‌ردانی ئه‌م باشه‌ ئه‌كه‌ن ئه‌مه‌ هۆكار بوو كه‌ نه‌ ئه‌كرایه‌وه‌ ،،، به‌لــام من وام پێ باشه‌ ئه‌گه‌ر ئه‌كرێته‌وه‌

به‌شی نوكته‌و پێكه‌نین بكرێت به‌  به‌ به‌شی (( یاری نێوان ئه‌ندامان و نوكته‌ ))
وه‌ یاری نێوان ئه‌ندامان ته‌نها به‌رێوبه‌ریه‌تی یاری دابنێت ئه‌ندامی نه‌توانێت یاری دابنێت بۆ ئه‌وه‌ی نه‌بێت به‌ كێشه‌و
وه‌ نه‌بێته‌ به‌ تێچوونی ئه‌م به‌شه‌ هه‌ر ئه‌ندمێك بێت یارێك دا بنێت ،، وه‌  یــارییه‌كان زۆر نه‌بن  بۆ هه‌ر یاریه‌ك ته‌نها ماوه‌یكیش بێت دواتر دابخرێت
من به‌م شێوه‌یه‌ پێ باشه

2

ده‌ست خۆش بۆ ئه‌م پێشنیاره‌ت.
ئه‌وه‌ی راستی بێت ژووری گفتووگۆی ئه‌ندامان من به‌هیچ شێوه‌یه‌ک له‌گه‌لی نه‌بووم بکرێته‌وه‌، ئێستاش ئه‌گه‌ر بمێنێت زۆر ئاساییه‌،
بۆ به‌شی یاری به‌رای من شتێکی باشه‌. جا ئه‌گه‌ر ناوی نوکته‌وپێکه‌نین بگۆڕین بۆ کات به‌سه‌ربردن چۆنه‌ پێتان؟؟ ده‌توانن نوکته‌ و یاری بلاو بکه‌نه‌وه‌ له‌ ژێر به‌شه‌که‌دا ئه‌نووسین..

1

16