1

بابه‌ت: كاردانه‌وه‌ی ئێمه‌ چی بوو به‌نسبه‌ت ( هه‌لگورد و شاخه‌وان ) !

16

2

وه‌ڵام: كاردانه‌وه‌ی ئێمه‌ چی بوو به‌نسبه‌ت ( هه‌لگورد و شاخه‌وان ) !

سلاو
به‌مه‌ خۆشحالم که‌ هه‌له‌کانم به‌ دیار که‌وتن که‌چی مه‌به‌ستێکی ئه‌وتۆم نه‌بوو که‌ من هه‌له‌یه‌ک ده‌که‌م ،  که‌ چاودێری یانه‌ بم ئه‌وا
ده‌بێ له‌ کاتی سه‌یرکردنی بابه‌تێک سه‌یری سه‌ردێره‌که‌ بکه‌م ، سه‌یری ناوه‌رۆکی بکه‌م ئایه‌ له‌گه‌ل یه‌ک ده‌گوونجێ ، ئه‌مه‌یه‌ کاری چاودێر به‌لام وابزانم ئێمه‌ هیچ گرنگی به‌ کاری چاودێری ناده‌ین ته‌نها ئه‌وه‌ گرنگه‌ په‌یامه‌کانمان زۆر بکه‌ین و بلێن وه‌لا ئه‌م چاودێره‌ په‌یامه‌کانی زۆره‌ و هه‌قی چاودێرایه‌تی هه‌یه‌ من که‌ له‌ هه‌موو بابه‌تێکدا به‌ پێکه‌نین و گالته‌وه‌ په‌یام نانووسم وام لێ تێده‌گه‌ن تووره‌م و رقم له‌ نووسه‌ری بابه‌ته‌ به‌لام به‌ پێچه‌وانه‌وه‌ چوونکه‌ من که‌ چاودێرـیم گرته‌ ئه‌ستۆ یاساکه‌ش ده‌بێ بگرمه‌ ئه‌ستۆ من زۆر سه‌ردانی مه‌کۆکانی وێبچن ده‌که‌م ، خۆزگه‌ به‌وه‌ ده‌خوازم ئه‌وانه‌ی چاودێر وه‌ک و ئه‌و چاودێرانه‌ی وێبچن بن له‌گه‌ل رسته‌یه‌کی کورتی جوان وه‌لامێکی گه‌وره‌ی پرسیارێک ده‌ده‌نه‌وه‌ ، زۆر زۆر ئه‌وه‌م پێ ناخۆشه‌ چاودێرانی ئێره‌ پشتگیری له‌ چاودێره‌کانی تری وه‌ک ئه‌و چاودێر ناکه‌ن و دژایه‌تی ده‌که‌ن و پشتگیری ئه‌ندامان ده‌که‌ن ئه‌گه‌ر هاتوو چاودێرێک شتێکی نووسی چاودێرێک بلێ تۆ هه‌له‌ی له‌ به‌ر چاوی ئه‌ندامان ئه‌مه‌ کارێکی ناشرینه‌ پێویسته‌ هه‌موو چاودێران یه‌ک بگرن به‌شی به‌رێوه‌به‌رایه‌تی بۆچی دانراوه‌ ؟ ؟ ؟
هیچ گرنگی به‌ چاودێری ناده‌ین ئێمه‌ ، ئه‌مه‌ شتێکی سه‌یره‌ زۆر زۆر که‌ لێره‌ ده‌بینم ئه‌ندامان که‌ خۆیان له‌ به‌رێوه‌به‌ر گه‌وره‌ تر ده‌زانن و داوای لابردنی چاودێر و به‌رێوه‌به‌ر ده‌که‌ن ، بۆمن گرنگ نییه‌ لێره‌ چاودێر بم یان ئه‌ندام یان هه‌ر شتێك به‌لام ئه‌مه‌ گرینگه‌ که‌ خزمه‌تێک لێره‌ ده‌که‌م بۆیه‌ کاری چاودێریم لێره‌ ویست تاکو بتوانم که‌مێک ئه‌ندامان بێنمه‌ سه‌ر ئه‌و یاسایه‌ی که‌ لێره‌ هه‌یه‌ به‌لام ئه‌وه‌نده‌ی من ئه‌ندامان بێنمه‌ سه‌ر رێگای راست و یاسا دژایه‌تییه‌کانم ئه‌وان ده‌به‌نه‌وه‌ رێگای هه‌له‌ ، وا ئه‌زانن له‌ چات گفتو گۆ ده‌که‌ن ، نامه‌وێ درێژه‌ به‌ قسه‌کانم بده‌م ئه‌وه‌ی ده‌م ویست و ده‌مه‌وێ بۆ به‌رژه‌وه‌ندی یانه‌یه‌ به‌ هه‌ر پله‌یه‌ک بێت ئاماده‌م و پێی خۆشحال ده‌بم ..

له‌گه‌ل ئه‌و په‌ری رێزی برا بچووکتان

ئەم یانەیە؛ وەکو کوچەی مناڵی پڕە لە یادگاری.

3

كاك شاخه‌وان نامانه‌وێ كه‌س له‌ده‌ست بده‌ین ئێوه‌ هه‌موو خۆشه‌ویستی ئێمه‌ن
ئینشاءالله‌ ئه‌وه‌ی نوسیومه‌ كاری پێ ناكه‌ین و بیر له‌باشترین چاره‌سه‌ر ده‌كه‌ینه‌وه‌ و تۆ و هه‌ڵگوردیش ده‌بێ وه‌كو برا بچنه‌ لای یه‌ك ، ئه‌گه‌ر من بۆم كرا منیش دێم بۆ لاتان .

4

16

5

سلاوى خوا له هه موو لايه ك ...

[mono]
به راستى من كاتيَك به م كيَشه م زانى زؤر نيكه ران بووم و بيرم له جاره سه ريَكى خيَركرده وه ...
سه ره تا به به يوه ندى مؤبايل دوو جار نزيكه ى 10-15 خوله ك قسه م له كه ل هلكورد كردوو هيَنامه قه ناعه ت. سوباسى ئه كه م.... دواتر ئيميلى كاك شاخوانم لاى خؤم ئه دد كرد و نزيكه ى 1:30 سعات و نيويَك قسه شم له كه ل ئه و كردو زؤر داوام ليَكرد و هه ندىَ جاريش جووه قالبى بارانه وه و ته كليف...:lol: سوباس بؤ ئه ويش كه رازى بوو وتى له به ر خاترى تؤ من داواى ليَبوردنى ليَده كه م . منيش زؤر سوباسى ئه كه م ...
[/mono]تيَبينى بؤ براده رانى تر ...
- كاك سرهنك ئيَمه وه ك يه ك خيَزان واين و ئه مه يه كه م جاره شتى وا رِووبدات, بؤيه بيَم باشه سرِ نه كريَن
- كاك ئاسؤ +كاك ره وشت +كاك  احمد +.....  زؤر كاريكه ربوون له ئاسايى بوونه وه ى به ينى ئه م دوو برايه ..

هيوام وايه دوا كيَشه بيَت .. انشاالله ....

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

6

16

بەداخەوە چیتر سەردانی ئەم یانەیە ناکەم.

7

سلاو
سه ره تا ره وان هه موو که سێك ئارةزووی خۆی هه يه له ده ر برێنی ووشه
منيش وةك ئه وانی تر.......
چونکه شاخه وان هه ر که سێك به تێك داده نێت نازانم جۆنژ وه ڵام ده دات
من خۆم بابه تێکم داناوه له به شی په يامه تاييبه تيه کان سه رێر نووسراوه (ره وشت هه ولێری ده رکرا)
به زانه
جانزانم خۆتان بريار ده ده ن جی ده که ن و جی ناکه م من يه ك په يامم نووسيه موشکيله هه مووی هاتييه سه ر من
ئێنجا واباشتره هه ر قه سه نه که م

8

Rausht Hawlery نووسی:

سلاو
سه ره تا ره وان هه موو که سێك ئارةزووی خۆی هه يه له ده ر برێنی ووشه
منيش وةك ئه وانی تر.......
چونکه شاخه وان هه ر که سێك به تێك داده نێت نازانم جۆنژ وه ڵام ده دات
من خۆم بابه تێکم داناوه له به شی په يامه تاييبه تيه کان سه رێر نووسراوه (ره وشت هه ولێری ده رکرا)
به زانه
جانزانم خۆتان بريار ده ده ن جی ده که ن و جی ناکه م من يه ك په يامم نووسيه موشکيله هه مووی هاتييه سه ر من
ئێنجا واباشتره هه ر قه سه نه که م

16

9

کاک ره‌وشت بێ ده‌نگیت له‌ کێشه‌ی ئاوا وه‌لامێکی گه‌وره‌یه‌.

10

كاك ڕه‌وان

من نامه‌وێت ڵیره‌دا مناقه‌شه‌ بكه‌م به‌ڵام نه‌ده‌بوایه‌ پشتی براكه‌ت بگری هه‌رچه‌نده‌ برای هه‌موانه‌ به‌ڵام تۆبه‌ڕێوبه‌ری ده‌بێت هه‌موو وه‌ك یه‌ك سه‌یر بكه‌یت .

11

24

12

Aso_HawlerY نووسی:

كاك ڕه‌وان

من نامه‌وێت ڵیره‌دا مناقه‌شه‌ بكه‌م به‌ڵام نه‌ده‌بوایه‌ پشتی براكه‌ت بگری هه‌رچه‌نده‌ برای هه‌موانه‌ به‌ڵام تۆبه‌ڕێوبه‌ری ده‌بێت هه‌موو وه‌ك یه‌ك سه‌یر بكه‌یت .

مناقشه‌ نیه‌ کاک ئاسۆ
له‌سه‌ره‌وه‌ش ووتم گوستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌که‌ هه‌له‌ بوو به‌لام ناکرێت سه‌رپه‌ررشتیار له‌ پیش چاوی ئه‌ندامان ناهه‌ق بکه‌ین. پشتگیری کردن له‌ ئه‌ندام و ڕه‌خنه‌ گرتن له‌ سه‌رپه‌رشتیار به‌ هه‌موو جۆرێک هه‌له‌یه‌ .

13

Rawan_sherwani نووسی:
Aso_HawlerY نووسی:

كاك ڕه‌وان

مناقشه‌ نیه‌ کاک ئاسۆ
له‌سه‌ره‌وه‌ش ووتم گوستنه‌وه‌ی بابه‌ته‌که‌ هه‌له‌ بوو به‌لام ناکرێت سه‌رپه‌ررشتیار له‌ پیش چاوی ئه‌ندامان ناهه‌ق بکه‌ین. پشتگیری کردن له‌ ئه‌ندام و ڕه‌خنه‌ گرتن له‌ سه‌رپه‌رشتیار به‌ هه‌موو جۆرێک هه‌له‌یه‌ .

له‌گه‌ڵتم له‌و قسه‌یه‌ چونكه‌ ئێمه‌ وه‌ك ده‌سته‌ی به‌ڕێوبه‌رانی یانه‌ی هاك به‌بێ ڕزامه‌ندی یه‌ك سه‌رپه‌رشتیار هیچ شتێك ناكه‌ین
به‌ڵام به‌داخه‌وه‌ لێره‌ ئه‌م شته‌ ڕوویدا.............

14

Rausht Hawlery نووسی:

24

16

15

24

سپێدەیەکی پڕ گۆرانییە
شەقایق بۆ خۆر هاتۆتە سەما
زەردەی خۆرنشین چەندە سامناکە
خەیاڵی مەرگ دێنێ بەسەرما
خۆزگە ئەمتوانی بەری بەیانان
خۆری ئومێدت بۆ بوەستێنم
لە ڕەنگاڵەیی قەوس و قەزەحدا
پەیکەری باڵات بۆ بنەخشێنم

16

تکایه‌ک ،، له‌یانه‌ هه‌ر بابه‌تێک له‌سه‌ر ئه‌م کێشه‌یه‌ دابنرێت با دابخرێت و ئه‌م لینکه‌یان بۆ دابنرێت ،
http://21.freetzi.com/viewtopic.php?id=4008
وه‌ تکایه‌ باسه‌که‌ کۆتای پێ بێنن ئه‌وه‌نده‌ گرینگ نییه‌ که‌ ئێوه‌ گرنگی پێ ده‌ده‌ن ، ئێمه‌ گرنگی به‌ کاری چاودێری ناده‌ین پێویست ناکات گرینگی به‌ کێشه‌ی ئاوا بده‌ین!

17

له هه ر شوێنێك هه بابه تێك به نێم به نووسرێت
مسح ده که م ئه گه ر له سه ر ئێوه بێت

18

کاک ره‌وشت مه‌یسره‌وه‌ به‌لکو دابخه‌و ئه‌م لینکه‌ی دامناوه‌ دایبنێ.