بابهت: ئهو خالانهی که پێویسته ئێمهی ئهندام رهچاوی بکهین
16
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » ئهو خالانهی که پێویسته ئێمهی ئهندام رهچاوی بکهین
پهڕه 1
16
سارا خان بابهتێکت نووسیوه که له جێی خۆیهتی...
ههموو خاڵهکانی بابهتهکهت گرنگن وه پێویسته ئهندامان ڕهچاوی بکهن بۆ ئهوهی یانه زیاتر بهرهو پێش بچێت.
ئهوهی من بزانم خاڵی چوارهمی بابهتهکهت که باسی ( زۆری بابهت له یانه ) دهکات گرنگیێکی تایبهتی ههیه وهک تۆ ئیشارهتت پێی داوه زۆرجار ناتوانین ههموو بابهتهکان بخوێنینهوه به هۆی ئهو خاڵهوه.
ههرچهنده له یاساکانی یانهدا هاتوه که ئهندام بۆی نییه له ڕۆژێکدا له دوو بابهت زیاتر بڵاو بکاتهوه له بهشێکدا ، بهڵام لهگهڵ ئهوهش زۆر جار بهرچاوم ئهکهوێت که ئهندامێک له ماوهی کهمتر له کاتی دیاریکراو زیاتر له دوو بابهتی نوسیوه.
هیوادارم بهڕێوهبهران و سهرپهرشتیاران زیاتر ئاگاداری ئهو خاڵه بن.
دهست خۆشی بابهتهکهت لێدهکهم
دهست خۆش ساره خان بهراستی بابهتهكه زۆر جوان بوو
من ههندێك بابهتم دانابوو كه لهم یانهیه دایبنێم بهلام كه سهیرم كرد ئهم بابهته بلاو كراوهتهوه وازم لێ هێنا زۆر جار وام بهسهر هاتووه
بهنسبهت دهست خۆشی كردن با ئهم دهست خۆشی كردن با بهس بێت باشه ئهگهر هاتوو ئهم دهست خۆشیه نهما بابهتێك دانرا و هیچ وهلام و دهست خۆشی نهبوو ئهو كات دهبێ ئهو كهسهی بابهتهكهی نووسیوه چی دهلێ
سارا خان بابهتێکت نووسیوه که له جێی خۆیهتی...
ههموو خاڵهکانی بابهتهکهت گرنگن وه پێویسته ئهندامان ڕهچاوی بکهن بۆ ئهوهی یانه زیاتر بهرهو پێش بچێت.
ئهوهی من بزانم خاڵی چوارهمی بابهتهکهت که باسی ( زۆری بابهت له یانه ) دهکات گرنگیێکی تایبهتی ههیه وهک تۆ ئیشارهتت پێی داوه زۆرجار ناتوانین ههموو بابهتهکان بخوێنینهوه به هۆی ئهو خاڵهوه.
ههرچهنده له یاساکانی یانهدا هاتوه که ئهندام بۆی نییه له ڕۆژێکدا له دوو بابهت زیاتر بڵاو بکاتهوه له بهشێکدا ، بهڵام لهگهڵ ئهوهش زۆر جار بهرچاوم ئهکهوێت که ئهندامێک له ماوهی کهمتر له کاتی دیاریکراو زیاتر له دوو بابهتی نوسیوه.
هیوادارم بهڕێوهبهران و سهرپهرشتیاران زیاتر ئاگاداری ئهو خاڵه بن.دهست خۆشی بابهتهکهت لێدهکهم
سوپاس بۆ بهژداری کردنت کاک سهههند
بێگومان خالی چوارهم له ههمویان گرینگتره
چونکه دهبێتیه هۆی قهلابالغی یانه وه زۆر بهی ئهندامانیش
زهوقی یانهیان نامێنێت
بژیت
dastt xosh bet sara xan
ba rasty peshnyarakant la jey xoyaty
hiwadarm dastay barebaran am xalana bkan ba yasa bo jwan krdni yana
dubara dastt xosh bet

دهست خۆش ساره خان بهراستی بابهتهكه زۆر جوان بوو
من ههندێك بابهتم دانابوو كه لهم یانهیه دایبنێم بهلام كه سهیرم كرد ئهم بابهته بلاو كراوهتهوه وازم لێ هێنا زۆر جار وام بهسهر هاتووه
بهنسبهت دهست خۆشی كردن با ئهم دهست خۆشی كردن با بهس بێت باشه ئهگهر هاتوو ئهم دهست خۆشیه نهما بابهتێك دانرا و هیچ وهلام و دهست خۆشی نهبوو ئهو كات دهبێ ئهو كهسهی بابهتهكهی نووسیوه چی دهلێ
سوپاس کاک بورهان بۆ بهژداری کردنت
بهلام من لهگهل بۆچونهکهی تو نیمه کاتێک تۆ سهیری بابهتێک دهکهیت
ئهگهر بابهتهکه بخوینیهوه بێگومان بۆچونت لهسهر دهبێت بهلام ئهگهر بابهتهکه نهخینیهوه و
بهجوانی سهیر نهکهی ئهوا تهنها دهتوانی بنوسی (( دهست خۆش ))
جگه لهوهش ههر کهسێک که کاهێک بکات چاوهرێ ی دهست خۆشیش ناکات
سهرکهوتو بیت
dastt xosh bet sara xan
ba rasty peshnyarakant la jey xoyaty
hiwadarm dastay barebaran am xalana bkan ba yasa bo jwan krdni yana
dubara dastt xosh bet
سوپاس زین گیان
خۆزگه یاسایهک دانرابا لۆ رێژهی بابهت بلاو کردنهوه
دهست خۆش سارا خان
خاڵی سێیهم زۆر گرینگه که جێ بهجێی کهن ههرچهند ههندێ جار خاڵێ چوارم پێشهل کردووه بهڵام بابهتهکهم بێ باش بووه بۆیه دام ناوه
دهستت خۆش

dast xosh dada sara\\
mnesh lagal awam ka tanha nosene dast xoshiyak bo batak ka andam zor peway mande buwa kama\
la barewabarane yana dawa akam ka yasayak bo am xalana dabnn
dobara dast xoshh\

سوپاس بۆ بهژداریتان بهریزان
یاس ، مریم . وهن
دهست خۆش سارا خان
خاڵی سێیهم زۆر گرینگه که جێ بهجێی کهن ههرچهند ههندێ جار خاڵێ چوارم پێشهل کردووه بهڵام بابهتهکهم بێ باش بووه بۆیه دام ناوه
دهستت خۆش
سوپاس لۆ بهژداریت کاک شالاو
من زۆر هاوار ئهكهم بۆ ئهوهی ئهو دیاردانه نهمێنێت بهڵام بهخوا نه هاواری من و نههی تۆش سودی نیه
من زۆر زۆر پشتگیریت ئهكهم و ڕهخنه و پێشنیارهكانت زۆر زۆر ڕاست و دروسته ....
هیوادارم ئهندامان ڕهچاوی بكهن ...
دهست خۆش ساراخان ...
من زۆر هاوار ئهكهم بۆ ئهوهی ئهو دیاردانه نهمێنێت بهڵام بهخوا نه هاواری من و نههی تۆش سودی نیه
من زۆر زۆر پشتگیریت ئهكهم و ڕهخنه و پێشنیارهكانت زۆر زۆر ڕاست و دروسته ....
هیوادارم ئهندامان ڕهچاوی بكهن ...
دهست خۆش ساراخان ...
وهلا وایه کاک سیروانی برام
بهلام من ئهمه دهگهرێنمهوه لۆ کهمتهرخهمی بهرێوهبهران و
سهرپهرشتیاران چونکه گهر دهبینیت ئهندامێک زیاتر له 5 یان 6 بابهت بلاو
دهکاتهوه ئهوا ههندێک له بابهتهکانی رهش دهکهمهوه تا جارێکی تر ئهوهنده
بابهت بلاو نهکاتهوه
بهلام بهدهردی خۆت گوتهنی بهمن و بهتوو چارهسهر ناکرێت
سهرکهوتوبی برام
dastxosbetbabatekygwanalageyxoyate
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » نامە » ئهو خالانهی که پێویسته ئێمهی ئهندام رهچاوی بکهین