پهڕه 1
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » شیعر » داخـــی دهروونـم
پهڕه 1
سڵاو كاك دیلمان، نازانم له ههولێریت یان. .
بهههرحاڵ هیوای سهركهوتن بۆ دهخوازم، وتهیهك ههیه: (پێم بڵێ كێ برادهرته، تا پێت بڵێم چ كهسێكی)، ڕهنگه منیش بهههڵهدا نهچم ئهگهر بڵێم: كام شیعرت بهلاوه خۆشه تا پێت بڵێم چ ههستێكت ههیه. جا من لهڕیگهی ئهو شیعرانهی تۆ له یانه بڵاویان دهكهیتهوه بۆم دهركهوتووه كه ههستێكی ناسكت ههیه، دهتهوێ به كورتترین، ناسك و سادهترین شیعر مهبهست بپێكی، جا كهمنیش ههڵهی ئهو شیعرانه ڕاست دهكهمهوه كه له ههڵبژاردهی تۆن، مانای ئهوه نیه من گوڵبژێری تۆم بهدڵ نیه بهڵكو ئهمه له سۆنگهی ئهوهوهیه كه گرنگی به شیعرهكان دهدهم و تیشكیان دهخهمه سهر. هیوادارم بهردهوام بیت و كتێبه ئهدهبییهكان زۆر بخوێنیتهوه، وهكو سهرهتایهكیش له ڕهخنهی ئهدهبییهوه دهست پێ بكه.
داخـــی دهروونـم بــۆ كـــێ دهربڕم
بهم نیوه شـــهوه یهقی كـێ بگرم
- له فهرههنگا گهڕام بۆ ئهو شوێنه تهنیا "یهخه"ــم دۆزییهوه، له كوردیدا وشهیهك نیه بهناوی یهقی.
فرمێسـكی چــاووم دێ تنـۆك تنۆك
- ئهم دێره ههڵهی ههیه، ڕاستكردنهوه: فرمێسك له چاوم دێ تنۆك تنۆك.
مـن كـــه ئـــازارم نـوقمه لـــه شـــهوا
- ئهم دێرهش ههڵهی ههیه، ڕاستكردنهوه: من كه نوقمی ئازارم له شهوا.
سڵاو كاك دیلمان، نازانم له ههولێریت یان. .
بهههرحاڵ هیوای سهركهوتن بۆ دهخوازم، وتهیهك ههیه: (پێم بڵێ كێ برادهرته، تا پێت بڵێم چ كهسێكی)، ڕهنگه منیش بهههڵهدا نهچم ئهگهر بڵێم: كام شیعرت بهلاوه خۆشه تا پێت بڵێم چ ههستێكت ههیه. جا من لهڕیگهی ئهو شیعرانهی تۆ له یانه بڵاویان دهكهیتهوه بۆم دهركهوتووه كه ههستێكی ناسكت ههیه، دهتهوێ به كورتترین، ناسك و سادهترین شیعر مهبهست بپێكی، جا كهمنیش ههڵهی ئهو شیعرانه ڕاست دهكهمهوه كه له ههڵبژاردهی تۆن، مانای ئهوه نیه من گوڵبژێری تۆم بهدڵ نیه بهڵكو ئهمه له سۆنگهی ئهوهوهیه كه گرنگی به شیعرهكان دهدهم و تیشكیان دهخهمه سهر. هیوادارم بهردهوام بیت و كتێبه ئهدهبییهكان زۆر بخوێنیتهوه، وهكو سهرهتایهكیش له ڕهخنهی ئهدهبییهوه دهست پێ بكه.D I L M A N نووسی:داخـــی دهروونـم بــۆ كـــێ دهربڕم
بهم نیوه شـــهوه یهقی كـێ بگرم- له فهرههنگا گهڕام بۆ ئهو شوێنه تهنیا "یهخه"ــم دۆزییهوه، له كوردیدا وشهیهك نیه بهناوی یهقی.
D I L M A N نووسی:فرمێسـكی چــاووم دێ تنـۆك تنۆك
- ئهم دێره ههڵهی ههیه، ڕاستكردنهوه: فرمێسك له چاوم دێ تنۆك تنۆك.
D I L M A N نووسی:مـن كـــه ئـــازارم نـوقمه لـــه شـــهوا
- ئهم دێرهش ههڵهی ههیه، ڕاستكردنهوه: من كه نوقمی ئازارم له شهوا.
16
بۆ دووهم وابزانم ههڵهی تیا نیه: فرمێسـكی چــاووم دێ تنـۆك تنۆك
- زانیم خۆت تایپت كردووه. "چاو" به دوو "وو" نانوسرێ. .
- باشه ئهگهر ئهو دوو دێره نزیك بكهینهوه، كێ ههیه ئهوهی دووهم ههڵنهبژێرێ؟
"فرمێسكی چاوم دێ تنۆك تنۆك"
"فرمێسك له چاوم دێ تنۆك تنۆك"
لای تۆ كامیان خۆشتر دێته سهر زمان؟
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » شیعر » داخـــی دهروونـم
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]