بابهت: ملازم حیدر میوانی ئهم جارهی یانهی ( سهرههنگ موحسین)ـه ؟؟
16
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » میوانداریكردنی ئهندامان » ملازم حیدر میوانی ئهم جارهی یانهی ( سهرههنگ موحسین)ـه ؟؟
دهبێت چوونهژوورهوه یان به ئهندامبوون بۆ ئهوهی بتوانیت وهڵام بنووسیت
16
16
ياخوا بةخير بيت كاك حيدر كيان من يةك بةخؤم هيج
برسياريكم لةو بةريزة نية تةنها دةست خؤشى ليدةكةم
و هيوادارم سةركةوتوو بئ لة كشت بوارةكانى زيانى
وة دةست خؤشى لةكاك ئاسؤى بةريزيش دةكةم بةراستى ئةزيتى خواردوة

24
زۆر سوباس بۆ ئه و میوانداری كردنه تان كاكه ئاسۆ گیان ده سته ی به رێبوارانی خۆشه ویست ئه مه گهوره یه كه بۆ من كه منتان ده ست نیشان كردوه
زۆر سوباس كاكه ئاسۆ گیان برا شیرینهكهم بۆ به خێر هێنانهكهم بۆ پرسیاره كانیشت
سهرهتا به خێرهاتنی ملازم حیدر دهكهم بۆ میوانی ئهم جارهی یانهی سهرههنگ موحسین
چهند پرسیارێك
1 - ئهو ئهندامهی داهاتوویهكی زۆر باشی دهبێت لهیانه له داهاتودا ؟؟
2 - یهكهم یانه كه بهژداریت لێی كرد ناوی چی بوو ؟؟
3 - دهستهی بهڕێوبهرانی یانهی ( س م 21 ) چۆن دهبینی ؟؟
4 - حهزدهكهی دوای تۆ كام ئهندام ببێته میوان ؟؟
5 - ئایا ژیانی خێزانیت پێك هێناوه ئهگهر پێكت هێناوه مناڵت ههیه ناویان چیه ؟؟
6 - تاچهند گرینگی به وهرزش دهدهی و تاچهند وهرزش ئهنجام دهدهی ؟؟
7 - ڕات چیه بهرامبهر به هونهرمهند ( زهكهریا عبدالله ) ؟؟
1- انشاالله به رده وام ئه بم له گه لتان بهدلنیاییهوه ئهندامیكی سودبهخش ئهبم بۆتان
2-من یهكهم یانه یانهی كوردیش لۆڤ بوو ئی كاكه ناجح شیروانی بهریز بوو لیره وه رێزو خۆشهویستم بۆی هه یهجاوهكانی ماج ئهكهم
3-دهستهی بهرێوبهران زۆر بهباشی ئهبینم بهراستی خزمهتێكی باش ئهكهن بهتایبهتی تۆ كاكه ئاسۆ انشالله لهماوهیێكی كورتدا باشترین یانهی كوردی ئهبێت
4-والله حهز ئه كه م كاكه حسێن بیت یان كاكه دیلمان بێت
5- برسیاریكی قورسه نازانم جوابی بده مه وه یان نه یده مه وه هههههه به لی پێكم هیناوه به لام هیشتا هه ر كورم به مانای جاوه روانی زیانیكی ترم له هاوسهر گیری وا سی منالیشم هه یه كوركورێك و دووكج كوره كه م ناوی كاكه یه كجه كه شم ناویان ئیفان و ڤیان
5- به خوا بۆ وه رسش گرینگم بی نهداوه تا ئیستا ئه وی راستی بێت بهلام انشالله لهمهودوا گرینگی پێ ئهدهم
6- هونهرمهند زهكهریا هونهر مهنێكی گهورهی كورده من زۆر بهباشی ئهبینم خزمهتیكی هونهری زۆری كردوهو زیاتریش ئه كات رێزو خۆشهویستم بۆ ئهو هونهر مهنده خۆشهویسته ههیه
mlazm_haedar@hotmail.com

16
سلاو له تۆش كاكه كاروان گیان سوپلس بۆ پرسیاره كانیشت
1_ئةندام بوونت لةم يانةيةجي بةتؤبةخشي؟
2_لةج بواريكي شارةزايت هةية؟
3_بروات بةج شتيك نية؟
4_ج شتيك تؤبيزارئةكات؟
5_بةيني خؤمان بيت كةركيشةيةكم هةبيت واسطةم بؤئةكةي ها؟
1- ئه ندام بونم له ویانه یه زۆر شتم پێ ئهبهخشێت له ههر ههمووی گرینگتر سۆزو خۆشهویستی و موحهبهتی ئه ندامانی ئه م یانهیه
جونكه بهراستی ههستم بهوه كردوه رێزو خۆشههویستێكی زۆر هه یهله بهینی ئهندامانی ئهم یانهیه جیاوازه لهگهل یانهكانی تر ئهمش ئهگهرێتهوه بۆ دهستهی بهرێوبهرانی ئهم یانه خۆشهویسته
2- من له زۆر بوار شاره زیانم ههیه نازانم ناوی جی بلیم بواری سهربازی و بواری انته رنیت زۆر شتی تر كه ناتوان مئیستا ناوی هه موویان بێنم
3- من بروام به زۆر شت هه یه كه له زیانی مرۆف دا رو ئه دات به لام بروام به وه نیه كه مرۆف بی ئه مهل بزیت له م دونیایه زۆر كهسمان ههیه كهزۆر بێ ئهمهله له زیانی خۆی زیانی ئهم كوردستانه
4- جشتێك من بێزار ئهكات كاتیك كێشهیكێك رووئه دات جاره سهری زهحمه ت بێت یاخود جاره سه ری نه بێت ئه و شته زۆر بێزارم ئهكات
5-ئهگهر كێشهت ههبێت من لهخزمهتی تۆم انشالله كێشهت نابێت بهلام ئهگهر ههشت بوو منهتی تیانیه من له خزمهتی تۆو ههموو ئهندامان دام وه كیشه ی زۆریشمان جاره سهر كردوه بۆ هاوریان ئێمه بۆ خزمهتی ئێوهین
كاتیكی خۆش
mlazm_haedar@hotmail.com

بهخێربێی كاك حیدری بهڕێز بۆ زووری میوانداری ..
من پرسیارێكم ههیه
تا چهند هۆگری پیشهكهی خۆتی ؟ بۆچی ؟
زۆر سوباس بۆ ئه هه سته جوانهت كاكه دوارۆز گیان برای ئهزیزی منی
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر سوباس كاكه سه فین گیان برای بهرێزهكهم
بۆ برسیاره كه ت من له ج شوینێكم من ملازمی سه ربازیم له فه رماندی ده وام ئه كه م له مه سیف
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر سوباش شایان گیان هاوری شیرینهكهم بۆ به یامه جوانه كه ت بۆ برسیاره كانت
1 - چۆنه خولایای عهسکهری ؟
2 - چۆن بیرۆکهی مهکۆت ههبوو بهناوی (مهکۆی مولازم) ؟
3 - تهمهنت چهنده کاک مولازم ؟
4 - سهرههنگ دهناسی بێجگه لهناو لهیانه ؟
5 - پۆلیسی ههولێر چۆن دهبینی ؟ ئارامی شاری ههولێر چۆنه ؟
1- جۆن بوو خولیای عسكهری بووم له به ر ئه وی من له منالیه وه حه ز به م به شه ئه كرد كه له بواری سه ربازی كار بكه م بۆ یه له سالی 2000 كاتیكی مامم له 1997 شه هید بوو من به یوه ندیم له ریزه كانی سه ربازی كرد له كه ل جه ند هه فاله كانم ئه وه بوو خۆمان ناونوس كرد من به روتبه ی ملازم ئه مرم گه راوه شانازیشی بێوه ئه كه م هه تا گیانیش له جه سته م دابێت خزمه تی كوردستانهكهی خۆم ئه كه م
2-ئه وی راسی بێت من كه له هه ندیك مه كۆ به شداریم كرد خه لك سه یری پێ ئه هات كه ملازمێك له ناو مه كۆ ههیه بۆیه بیرۆكه یكم بۆ هات وتم ماده م وایه به خه لك شانابكه م به مه كۆیێك به ناوی پلهیێكی سه ربازی بێت ئهوه بوو مهكۆی ملازمان دروست كرد ئهویش كاكه سامان قهلادزی زۆر هاوركارم بوو له دروست كردنی ئهم مهكۆیه من لیره وه زۆر سوپاسی ئهكهم وابزانم له ماوه ێكی كهمدا مهكۆی ملازم خهلكێكی زۆری بهخۆوه كۆكردهوه
3-من ته مه نم 29 ساله وابزان كاتی خۆی نفوسمان بزر كردبوو له راپهرینهكهی بههاری 1991 بۆیه ههست ئهكهم گهوره كرابم
4-من كاكه سه رهنگ له نزیكهوه به دیداری شاد نه بویمه به لام به تهلهفۆن قسهم لهگهل كردوه ئهم جهزنه بیرۆزبایمان لیك كرد
5- من لێره وه ده ست خۆشی له برایانی پۆلیس و ئاسایش و مكافه حه ئه كه م كه به راستی ئه وپهری خزمه ت ئه كه ن بۆ شاری ههولێر له ساییه ی برا بێشمهرگهو پۆلیس و ئاسایش ئه م ئارامیه ئهبینم ئێوه ش بهجاوی خۆتان ئهبینن پێویست ناكات من باسی بكهم
كاتیكی خۆش
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر سوباس كاكه سیروان گیان بۆ به یامه جوانهكهت هاوری بهرێزم
من پرسیارێكم ههیه
تا چهند هۆگری پیشهكهی خۆتی ؟ بۆچی ؟
من زۆر زۆر بیشهكهی خۆم خۆش ئهویت له به ر ئه وی له وانه یه بتوانم له م رێگایهوه بتوانم خزمهتێك بهولاته كه ی خۆم بگهینم جونكه زۆر خۆشه كه سێك بیشهی خۆی خۆش بویت گهر ئهو بیشهی خۆت خۆش ویست بروا بكه ئه توانی خزمه ت بكه ین ئهگهر خۆشت نهویست برواناكهم بتوانی خزمهتیكی ئهوتۆبكهیت
كاتیكی خۆش
mlazm_haedar@hotmail.com

سلاو ملازمى به ريززز تو له وه ئه جيت زورحه زله عه سكه رى بيت له هه موو وينكانته به جلو به ركى عه سكه ريوى له برجيي
بێشهكی زۆر بهخێر بێت لهوه ئهجیت ئهندامی تازه بیت بۆیه من لێرهوه بهخێر هاتنت ئهكهم
من خۆم ملازمم هه ر لهههر ههموو شوێنكێك ههتا نهلێن ملازم حیدر كهس نازانی بۆیی لێرش ههر بهههمان شێوی دهرهوه هاتومهته مهیدان
بهلی كارهكهی خۆم زۆر خۆش ئهویت شانازیشی بێوه ئهكهم
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر بهخێرهاتنی بهڕێز ملازم حهیدهر دهکهم بههیوای سهرکهوتنت لهژیانتدا
منیش حهزهکم پرسیابکهم وهک هاوڕێیانی پێشوم
١- چۆن پێناسهی هاوڕێ دهکهی لای تۆ هاوڕێ چیه
٢- پێناسهی خۆت بکه
٣- چۆن دهروانیته گهنجی ئهم سهردهمهی کوردیستان
٤- حهز به ڕهنگێک دهکهی زیاتر بۆ جل و بهرگت
لهگهڵ ڕێزم بۆ بهڕێز ملازم حهیدر
زۆر سوباس لێزان گیان بۆ پهیامه جوانهكه ت ئهزیزم بۆ برسیاره كانت با وه لامیان بده مه و ه
١- چۆن پێناسهی هاوڕێ دهکهی لای تۆ هاوڕێ چیه
پرسیارێكی جوانه دهست خۆش هاورێی جیه لای من هاوری لای من یاریده یكی باشه زۆریش گهره یه ئهگهر مرۆڤ لهمانی هاورێیهتی بزانیت هیج شتك له هاوریه تی خۆشتر نیه بۆ نمونه تۆ ئه گه ر له ماله و هاورێی خۆشكت نه بوی یان برات نه بوی یان ئی دایك یان باوك یان خزمه كانت نه بوی ناتوانی ههموو شتیك بكه یت بهلام له به نینی هاوریه تی ههموو شتیك ئه توانی بكه یت زال بیت به سه ر كۆسپور تهگهرهكانت
بتوانن كاره كان بكه ن یارمه تی كه یتر بده ن ئه خه ر والله ی من ناتوانم بێناسه ی هاورێیه تی بكه م جونكه لای من هاورێ زۆرگهوره یه به وشه یه كو دوو وشه ناتوانم بیناسهی بكهم هاوریه تی ئێوه نهبێت بروا بكهن ناتوانم بهردهوام بم بهلام رۆز بهرۆز هاوریه تیهكمان پهرئهستێنێ و زیاتر لای من هاوریانی ئه م یانه خۆشهویستر ئهبن خۆزگه رۆزیك بهاتبایه ئیمه جۆن لێره بێكهوین له دهروهش بمان توانیبایه بێكهوه بوینانه ئه و كات زۆر به لایه نی من خۆش ئه بوو من به ش به حالی خۆم ئاماده م گیان ببه خشم له پێناوی هاورێیهكانم ئهوی لهتواناشم دابێت ئهیكهم بۆ هاوریهكانم
ئیستا زۆر جار خۆزگه ئهخوازم هاوریه كانی منالیم بدۆزمهوه ئاخۆ ئه بێت مابن یان جیان بهسهر هاتبێت به لانی منه وه هیج شتهك له هاوریه تی خۆشتر نیه من كه هاتومه ته ئێره بۆ كات بهسهر بردن نیه ئه مه وێت هاوری زیاترم ههبێت جونكه هیج كات تۆ زهرهر ناكهیت ههر جهند هاورێت ههبیت به لام ئگهر یهك دوزمنت ههبێت زۆره بۆیه ئه لێم هاوری باش وه كو جهكێكه ههردهم پارێزگاریت لی ئهكات انشالله ئێمه ش ههموومان هاورێی و خۆشه ویستی یهك بین بهپاكی
٢- پێناسهی خۆت بکه
نازانم له كێوه ده ست پێ بكه م من وه ك ملازم حیدر كه سیكی سۆر ئاسایم هه ر وه ك هه موو خه لك نه ك به مانای ئه وی من كه یكی ملازم بم ناز له سه ر خه لك بكه م یان گه وره ی به سه ر خه لك دا بكه م من خزمه تكاری رۆله ی كوردم ههموو كوردیك و هه موو كه سیك له خۆم به گه ورتر ئه زانم ئه گر جی كه سه كه س به ته مه ن له من بجوكتر بێت یانی ملازم حیدر مرۆڤێكی بی ده حیه یه مرۆڤیكه هیج كات كه س پشت گوی ناخان له هه ر داوا كاریك یان هه ر شتیك كه داوی لێبكه ن حه ق به ههموو كه س ئه ده م وه گوێش له ههموو كه س ئه گرم
شانازیش به هاوریه تی ههموو كهس ئهكهم هه ر كه سه و به حه قی خۆی حه قی خۆی ئه ده می له تۆتای دا ملازم حیدر كه سیكی زۆر ئاسایه وه كو ههموو كه سیكی یاسایی
٣- چۆن دهروانیته گهنجی ئهم سهردهمهی کوردیستان
به داخه و من نازانم جی بلیم له سه ر گه نجی ئه م سه ر ده مه كوردستان گه نجی بهجورئه تی تیایه بهبلام به داخه و زۆر بۆ ئه مه لن له زیانی خۆیاندا نازانم ج شتیك ووای له ه نجی ئه م سه ر ده مه كردوه كهوا داروخاو بن لهگه ل ریزم بۆ گهنجانی ئه م مه كۆیه من ههمووی نالیم به لام به شی هه ره زۆری بیزارن له خۆیان من نمونه ی زۆرم هه یه به حوكمی ئه وی زۆر له كیشه كانی كه من جاره سه ریان ئه كه م ههمووی گهنجن یان روو له ههندهران ئهكهن من لێره وه شتێك بهگنجانی خۆمان ئه لێم ئه و خزمه تی وهلاتانی بێكانه ئهكهی خزمهتی كوردستانهكهت بكه خزمه تی بێگانه مه كه خزمه تی كج و كوارنی وه لاتی خۆت بكه هیوا دارم گه نجی ئێمه گه ش بین بێت انشالله ئایندهیكی باش به رێوه یه بۆ گنجانمان
٤- حهز به ڕهنگێک دهکهی زیاتر بۆ جل و بهرگت
والله ئه وی راستی بێت من بۆ مه سه له ی جلو به رگ زیاتر عسكه ری له به ر ئه كه م ئه وه واقعیه كه كه ناتوانم لی را بكه م له وانی تریش
زیاتر جلی فسته قی یان زه رد حه زی پێ ئهكهم یان كاتو ریبات زیاتر به كار ئه هینم له كه ل زۆر جار هه یه نابتۆلیكی كۆماندۆ له كه ل كراسیقی فسته كی له ره نگی بانتۆره كه م له به ر ئه كه م به لام ده بانجه ش به له سه ر ئه به ستم جونكه خۆت ئه زانی ئیمه ناتوانین بی جه ك بسورینه وه له به ر ئه وی ئه بینی تۆ ئه جیته بیاسه یك ته له فۆنه كت بۆ دیت كیشه یه ك په یا ئه بێت مه جبور ئه بێت بجیت جا ئه گه ر حازی بیت ئه وه یهكسهر هه ر له وێوه بۆی ئه جی بۆیه من دایه ئاماده باشی خۆم كردوه له و شتانه
زۆر سوباس بۆ تۆی گول لێزان گیان زیاتر براسیاره كانت ده لاله ت له هاوریه تی بوو بۆیه لیره پێت ئه لیم تۆ له ئیستا وه هاریه كی ئه زیزی منی ئه وه ی له توانی ملازم حیدر بێت درێخی نه كه م بۆ تۆ بۆ گشت ئه ندامانی ئه م یانه جوانه
كاتێكی خۆش
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر سوباس كاكه رابهرگیان هاورێی ئهزیزم
1- چ شارێکی کوردستان بهلاوه خۆشه؟ وه چهند شاریان بینیوه؟
من شاره كانی كوردستان هه موویم بی خۆشه به لام شاری ههولێر له ههمووی پێ خۆشتر ه له دوای ئه ویش سلێمانی ئه ویشن زۆر پێ خۆشه وه هه موو شاره كانی كوردستانی خۆمان بینیوه هه ولێڕ و سلێمانی و كهركوك و دهۆك
2- حهز له دهنگی چ هونهرمهندێک دهکهی؟ له کورد و عهرهب؟
من زیاتی گوی له گۆرانیه كوردیه كان را ئه گرم له كوردیه كان زۆر حه زم له ده نگی عدنان كهریمهو زیاد ئهسعد عبدالقهار زاخۆی هه ڤال ابراهیم له گه ل زه كه ریاش خۆشه بۆ عه ربیه كانیش هه یثم بوسڤ و كازم زاهیر باسكال و ئه نیسه
3- سهیری یاری دهکهی؟ ئهگهر بهڵێ هاندهری چ یانه و ههڵبژاردهیهکی؟
والله بۆ وهرزش زۆر خرابم زۆر متابعی ناكهم بهلام لهكاس عالم سالی 1998 جمهوری فهرنسا بوم تا ئیستاش به لام ئیستا به رشلۆنهو ریالم زۆر بێ خۆشه ئه توانم بلیم خۆشم ئه وین له كه ل ئه رجه تین
كاتیكی خۆش بۆ تۆی گول كاكه رابه رگیان هاوری به ریزی منیت زۆر خۆشحال بوم
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر بهخیر بیت کاک ملازم گیان
من تهنها یهک پرسیارم ههیه
1- ژیانی هاوسهریت چۆن پیکهینا بهخۆشهویستی یان بهریکهوت ؟
لهگهل ریز و خۆشهویستیم بۆ جهنابت و خیزان و مندالهکانت
بژیت
زۆر سوباس سار گیان هاوری بهرێزم بۆ برسیاره كه شت
1- ژیانی هاوسهریت چۆن پیکهینا بهخۆشهویستی یان بهریکهوت ؟
اخخخخخخ له ته قالیدی باو بابیرانمان به راستی برسیاریكه نازانم وه لامی بده مه وه یان نا نا ئه بیت وه لامی بده مه وه جونكه من بریارم داوه هیج وه لامیك جی نه هیلم
به لی پێكم هێناوه بهلام سی منالیشم هه یه به لام بریاره خیزانیكی ترپێك بینم بهلام جاری وا ئهگهرێم بهداوی كهسیك له ناخی من تی بگات
سارا گیان من كه باوكم زنی بۆ هینام ئه و كات هیج پێم خۆش نه بوو به لام باوكم هه ر مسیر بوو وتی ئه پیت ههر بیهێنیت ئه وه بو خۆم كرده تهسحیه له بێناو حه زه كانی باوكم خیزانم زۆر باشه له گه لم به لام هیج خوێنده وار نیه خۆم زیاتر حه ز ئه كه ت هاوسه ری زیان خوینده وار بوایه بۆ ئه وی یارمه تی ده رم بوایه له زۆر شت به تابیه تی له بواری انته ر نێتا
بۆ بریارم داوه خێزانی دوه مم له سه ر بریاری ماله وه شمان كه سێكی خوینده وار بێت خاوه ن ده وامی خۆی لێت بۆ ئه وی یتوانم تۆزێك له زیانی خۆشه ویستی بزیم جونكه بروات هه بێت زیان بی خۆشه ویستی هیج مانای نیه لای من به لام ئه و ش ناگه ینی من خدر له مال و مندالی خۆم بكه م ئه بیت خزمه تیان بكه م هه تا ماوم له زیان به لام ماناشی وانیه من بێ ئه مه ل بم له زیانی خۆم بۆیه خێزانه كه شم رێگهی به وه داوه كه هاوسه ری دوومم كه سیكی خوینده وار بێت بجمه ناو زیانیكی بر خۆشه ویستی جونكه هیج شتیك له وه ناخۆشتر نیه خۆشه ویستی تیا نه بیت به من بی به شم له م خۆشه ویستیه
كاتیكی خۆش بۆ تۆی گوا سارا گیان
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر سوپاس بۆ وهڵام دانهوهکهت بهڕێزم بهڕاستی من له ههموو وشهجوانهکانت
تێگهیشتم من له ههر وهڵام دانهوهکی بهڕێزت چهند ههستكی جوانی لێ تێگهیشتم
بونی کهسانی وهك بهڕێزتان جێی شانزیه بۆ ملهتهکهمان هیوادارم له ههموو بوارهکانی
ژیانت سهرکهوتو بی بهڕێزم.
وهزۆر سوپاس بۆ وهرگرتنی من وهک هاوڕێیهکی خۆت من شانازی دهکهم که هاوڕێی بهڕێزتان بم
ئهمهش جوانترین دیاریه لهلای بهڕێزتانهوه بۆمن گهورهی و چاکی خۆته تۆش هاوڕێیهکی
زۆر بهڕی منی خۆشحاڵم بهم هاوڕێتیهی بهڕێزت لهگهڵ ڕێزم بۆ تۆو هاوڕێیانی ئهم یانهیه
ههموو تان بهڕێزن لایمن بێ جیاوازی٢ باره سوپاس بهڕێز ملازم حهیدهر
slaw
are mangana chand ma7ashta
chanda kishi la sht
sarkawtubiiiiiiiii
زؤر سوباس لێزان گیان بێگۆمان دل ئاگای له دڵه هاوری باش له بیشه كی دا دیاره كه جۆنه تۆش یه كی له و هاوریه به رێزانه ی كه من ههمه
هه مووئه ندامانی ئه میانه من به هاوری و ئه زیزی خۆمایان ئه زانیم انشالله ههرجیكمان پێكرا بۆیهكتری ئكهین بهبێ جیاوازی سنحه تیكیش له هاوری بجوكی خۆتان وه ربگرن قه ت بیر له له و شته مه كه نه وه كه بلی من تهنیا هاوری فلانم به س نا هه تا هاورێت رۆز بێت زیاتر به جروبه له زیان وه ر ئه گریت خۆی هاورێیه ك باش بیت له ناخی دیارئه بیت من هیج كات له گه ل ئه وه نیم بلی والله من كجم هاوریه تی ناكه م یان كورم هاوریه تی كج ئه كه م به لام ئی كورناكه م یان به پێجهوانه وه خۆزگه ههموو ئه ندامان ئاوا هاوریه تی خۆیان بسلماندبایه له گه ل یه كتری من هه ئه وه نده ئه لێم زیانی بێ هاورێیهتی و خۆشه ویستی هیج مانایێك نابهخشێت
كاتیكی خۆش بۆ ههموو لایه ك به تابیه تی تۆی به ریز لێزان گیان
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر بهخێربێت ملازم حیدر
من یهك پرسیارم ههیه
ئایا تۆ حهز له بواری وهرزش دهكهیت ؟
زۆر سوباس كاكه زرۆ گیان هاورێی بهریز
are mangana chand ma7ashta من مانگانه محشی خۆم 418 ههزاره مخساتم له شوینیكی تر 275 یانی كۆی گشتی 693000ههزار دینار
chanda kishi la sht
80 كیلۆم بیش ره مه زان به لام نازانم ئیستا له وه ییه كه متر بم
كاتیكی خۆش بۆتۆی بهرێز
mlazm_haedar@hotmail.com

24
30
زۆر سوباس سانی گیان بۆ برسیاره كه ت
من یهك پرسیارم ههیه
ئایا تۆ حهز له بواری وهرزش دهكهیت ؟
بۆ مه سه له ی وه رزشی به خوا حه زم لیه تی به لام تاقه تی ئه وی به راستی منیش كاتی ئه وه م له وانه یه نه بێت یان تاقه تم نه بێت بۆ یه بۆ وه رزش كه م ئه كه م و وه رزشی زۆری هه یه به س من روحم له تۆپانی جوه هه ند زوو ماندو ئه بم
زۆر سوباس بۆ تۆی بهرێز
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر سوپاس كاكه بڵند گیان هاورێی شیرینم من له خزمه تی ههموو هاوریانی خۆم دام وه ئاماده م جوابی ههموو پرسیاره كانتان وه لام بده مه وه زۆر خۆشحال بوو
كاتیكی خۆش بۆ تۆی به ریز
mlazm_haedar@hotmail.com

زۆر سوباس كاكه حسێن خۆشناوی گول هاورێیه ئه زیزه كه م به سه ر جاوه ئیستا وه لامی تۆش ئه ده مه وه
1-چۆن له مانای خۆشهویستی دهگهیت؟؟؟؟
كاكه حسین وابزانم باسم كردوه ئه گه ر ههله نهبم به لام به یه ك وشه بیناسه ی خۆشه ویتی به من ناكرێت ههر ئه وه نده ئه لێم مرۆڤ گهر خۆشویستی له ناخیا نه بیت ئه و مرۆڤه بونی نه بێت باشتر خۆشه ویستی به لایه نی منهوه له سهروی ههموو شتیكه جونكه خۆشه ویستیه ئه تگه ینێته ههموو ئه وشتانه ی كه مرۆڤ حه زی پێ ئه كات
2-ئهو کهسه کێیه که قهد له یادی ناکهیت !! ههههه
ئه و كه سه ئه وكه سهیه كه قه د من له یاد ناكات منیش قه د له یادی ناكه م جا هه ر كه سیك بێت به لایه نی منه وه
3-هيواو ئاواتت چیه ؟
هیواو ئاواتی من ئه وه یه كه له بیشه كه ی خۆم سه ركه وتوبم ههم له بواری سه ربازی ههم له بواری انته رنیتا به تایبه تی سه ركه وتنی مه كۆیه كه م زۆر لا گرینگه كه مه كۆی ملازمه
4-تا چهند له کارهکانی خۆت رازیت...؟؟؟
من زۆر له كاره كانی خۆم رازیم كاریك ناكه م كه پێم نه كرێت ههم له بواری سه ربازی و ههم له بواری انتهرنێتا
5-پێت خۆشه چهند سال بژیت و بۆ؟؟
بیم خۆشه تا ئه و كاته بزیم كه به سه ر به رزی ئه زیم له باش ئه و نامه ویت بزیم
6-ههستت بهچی دهکهیت لهم کاتهدا؟؟
ئیستا هه ست به خۆشێكی زۆر خۆش ئه كه م له و ساته وه له گه ل هاوریه كی نوی قسه ئه كه م كه كه سیكی زۆر به رێزه هه ر له م یانه شه ئه ندامیكی زۆر به رێزه
كاتیكی خۆش بۆ تۆی گول كاكه حسێن گیان هاورێیه شیرینه كه م
mlazm_haedar@hotmail.com

بــهخــێـربـێـت بـهخـــێر مــــــــــیوانــی وهك گــــــــوڵ
ئـــــــــاوهدانـــتـكرد دیــــــوهخــــــــــانــــــــــی دڵ
یاخوه بهخێربێت كاكه ملازم گیان هاورێی خۆشهویستم ،، حهز ئهكرد یهكهم كهس بهشداری بكهم بهلام زۆر زۆر سهرقالبوم
هاوریان هیچیان نههێشتۆتهوه بۆ من ههموو پرسیارێكیان كردوه بهلام منیش ههندێ پرسیار ئهكهم
1- چهند ساڵه بویته به ملازم:D ؟
2- چۆن ئهم یانهیت دۆزیهوه ؟
3- زیاتر حهز به كام بهشی یانه ئهكهیت ؟
4-كهسێكت دهستنیشان كردوه بۆ ژیانی هاوسهری
؟
5-- حهز ئهكهیت خێزانی دووهمت چۆن بێت ؟
6- ئهگهر خێزانی دووهمت له نێت بدۆزیتهوه ؟
پرسیاری زۆرتر ناكهم ههههههههههههههههه
كاتێكی خۆش بۆتۆی گوڵ
16
1- چهند ساڵه بویته به ملازم ؟
من زۆر له میزه ملازم بووم به لام به حوكمی ئه وی ئیمه سوباێكی گهوره بوین بۆینه وه هێز بۆمه جێگری ملازم بێشترێش هه ر ملازم بوم به لام رودبه بهعام هاته خواره وه هه ر یه كه و بله یه ك هاته خواره وه بۆیه من بۆمه نایب زابت دوای ئه وه له سالی 2006 بۆمه وه ملازم كه واته 3 ساله ملازم له نوێوه
2- چۆن ئهم یانهیت دۆزیهوه ؟
ئه وه ئاشكرایه كه جۆنم دۆزیتهوه ئیمیلی كاكه ئاسۆم لا بوو له سه ر ئیمیلی خۆی دانابوو هه ر وه ها كاكه ره وشتیش له سه ر ئیمیلی خۆی دانابوو به و شیوه یه بوو هاتم خۆم كرده ئه ندام
3- زیاتر حهز به كام بهشی یانه ئهكهیت ؟
والله من زیاتر حه ز له دوو به ش ئه كه م به شی گفتو گۆو به شی وینه هه موو به شه كانم بی خۆشه بهس زیاتر به شداریم له دووبهشهكردوه
4-كهسێكت دهستنیشان كردوه بۆ ژیانی هاوسهری ؟
ئه وی راستی بێت جاری نهم دۆزیته وه به لام انشالله هه ر ئه یدۆزینه وه به له مان جیه تا خوا كه سیكی باشمان به نسیب ئه كات
م حه ز ئه كه م بێش ههموو شتێك خیزانی دوه مم توزیك زهعیف بیت بالا به رز بیت و خوینده وا بێت له زۆرم خۆش بویت و ئه ویش به ههمان شیوه بێت له گه ل من خۆی من ئیستا له هیجم كه م نیه له خوای گهوره بهزیاد بێت تهنها خیزانیكی خویندهوار هیجیترم ناویت له م دونیاییه
6- ئهگهر خێزانی دووهمت له نێت بدۆزیتهوه ؟
ئهگهر خێزانی دوومم له نیت بدۆزمهوه ئهوه ههر زۆر باشتریشه لهوی یهك بۆم بدۆزیتهوه ئهزانی لهوه خۆشتر نیه خیزانی خۆم بهدهستی خۆم دهست نیشان بكهم ئهگهر لهنێتیش بێت ههر باشتره لهوانهیه تۆزیك یارمهتیشمان بدات لهمهكۆی ملازم ههم ئه بێت خیزانم و ههم ئهبێت هاوكارم له مه كۆ
كاتێكی خۆش بۆ تۆی گول كاكه دیڵمان گیان
mlazm_haedar@hotmail.com

bekyer byt melazm sopasy mywanyt ekm mnysh wek andamyky taze bekyrhatnt dekem persyrykm hebo aya mn belay towe geryngm zor sopas
16
mlazm_haedar@hotmail.com

م حه ز ئه كه م بێش ههموو شتێك خیزانی دوه مم توزیك زهعیف بیت بالا به رز بیت و خوینده وا بێت له زۆرم خۆش بویت و ئه ویش به ههمان شیوه بێت له گه ل من خۆی من ئیستا له هیجم كه م نیه له خوای گهوره بهزیاد بێت تهنها خیزانیكی خویندهوار هیجیترم ناویت له م دونیاییه
وهكوو مهلایهكی ئهو رۆژه انشالله ئهمهی ژنێكی ههیه ئهیكا به دوان ئهوهی دووی ههیه ئهیكات
بهسیان ئهوهی سێ ههیه ئهیكات به چوار ههههه
انشالله تۆش ئهیكات به دوان وه انشالله خوای گهوره كهسێكی باشت به نهسیب ئهكات ،
هیوای سهركهوتن بۆتۆی دڵ هاوریی ئهزیز و خۆشهویستهكهم كاكه ملازم گیان
وهكوو مهلایهكی ئهو رۆژه انشالله ئهمهی ژنێكی ههیه ئهیكا به دوان ئهوهی دووی ههیه ئهیكات 16
بهسیان ئهوهی سێ ههیه ئهیكات به چوار ههههه
mlazm_haedar@hotmail.com

خۆشحالم که ملازم حه یده ر میوانه
پرسیارێکم هه یه گیانه
به حوکمی ئه وه ی تۆ ملازمی ئایا دانانی وێنه ی خۆت وئاشکراکردنی
شوێنی کارکردنت تائێستا کێشه ی بۆ دروست کردوی؟
16
به حوکمی ئه وه ی تۆ ملازمی ئایا دانانی وێنه ی خۆت وئاشکراکردنی
شوێنی کارکردنت تائێستا کێشه ی بۆ دروست کردوی؟
--------------------------------------------------------------------------------
16
mlazm_haedar@hotmail.com

16
16
16
mlazm_haedar@hotmail.com

دهبێت چوونهژوورهوه یان به ئهندامبوون بۆ ئهوهی بتوانیت وهڵام بنووسیت
یانەی سەرهەنگ موحسین » میوانداریكردنی ئهندامان » ملازم حیدر میوانی ئهم جارهی یانهی ( سهرههنگ موحسین)ـه ؟؟
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]