بابهت: ئایا پاره ههموو شتێکه لهژیانی مرۆڤ دا؟
16
24
تۆ له ژوورهوه نیت. تكایه بچۆژوورهوه یان خۆت تۆمار بكه.
یانەی سەرهەنگ موحسین » تهوهر و گفتوگۆ » ئایا پاره ههموو شتێکه لهژیانی مرۆڤ دا؟
پهڕه 1
دةست خؤش بؤ تةوةرةكةت وة منيش لةكةل وتةكةى كاك ليدوانم
بةلام بةخوا ناو كور لة %90ى ئةكةر بارةى نةبى حسابى
بؤ ناكرى وة كوئ ى لئ ناكيرئ وة بارة مةرجى سةرةكية بؤ زيان
بةسةر بردن بةلام قةت هةموو شتيك نية
وة من كويشم لة بيشينان بووة كة دةلين (بةس بارة دةكا جارة)
دووبارة دةست خؤش بؤ تةوةرةكةت

ببورن بةريزان لةو بيامةى سةرةوة مةبةستم كور نية بةلكو
مةبةستم كوردة واتا ناو كورد زياتر ئةو حالةتانة هةية

راسته پاره ههموو شتێك نیه لهدونیا مرۆڤ پاره دروست دهكات خۆ پاره مرۆڤ دروست ناكات
بهڵام لهم سهردهمهدا پاره بۆته زۆر شت چونكه مرۆڤ كه بێپاره هیچی پێناكرێت

پاره ههموو شتێك نيه،بهس لهم گۆمهڵگای ئێمه پاره بوويته ههموو شتێك سوپاس.
24
لهگهڵ رێزم بۆ ههندێ دهولهمهن دوو پارهزۆرهکان بهگشتی بهلام زۆر بهیان هیوایهتیان دۆلاره بلۆک کردن سهفت کردن کاریانه لهسهر پشتی ههژار نوستن یاری و ئاواتیانه ]تامردن دزی کردن تا بتوانێ بارکردن پۆز لێدان ههیا بردن نهفرهت بێت لهزیادی پاره بۆچیتانه ئهم ههموو دۆلاره بۆ زهکات نادهن له پارهتان ئهی دهن به گۆرینی سهیارهو جۆرهها جۆری مهشرووب]پارهتان لهشتی تر سهرف دهکهن بهلام کهم ئهندامان و ههژاران له پێش خۆتان شک نابهن]ملیان ئهستوره لهبهر دۆلار ئاگایان له هیچ نیه وا تێ ئهگهن که خودایهک نیه ]یان دوارۆژ و مردن له پێشیانه ![]()
ئهوهش کهمه وهسفێکی پاره زۆرهکان بهلام کهووتم ههموی ناگرێتهوه لهگهل رێزم بۆ ههندیکیان زۆر یارمهتی فهقیروو ههژارا ن ئهدهن;)
24
دةست خؤش بؤ تةوةرةكةت وة منيش لةكةل وتةكةى كاك ليدوانم
بةلام بةخوا ناو كور لة %90ى ئةكةر بارةى نةبى حسابى
بؤ ناكرى وة كوئ ى لئ ناكيرئ وة بارة مةرجى سةرةكية بؤ زيان
بةسةر بردن بةلام قةت هةموو شتيك نية
وة من كويشم لة بيشينان بووة كة دةلين (بةس بارة دةكا جارة)
دووبارة دةست خؤش بؤ تةوةرةكةت

سووپاس بۆتۆ ئیدریس بژیت
24
دهست خۆش بۆ ئهم تهوهره
16
mlazm_haedar@hotmail.com

سووپاس بۆ پهیامه جوانه کانتان هاورێیان کاکه حیدر من ئیستاش ئهلێم پاره هیچ نیه شتێکی زۆر کهمه لهژیانی من جا نازانم ئێوش:D
24
سووپاس بۆتۆش کاکه لێزان بژیت قسهکانت لهجیی خۆیهتی ب
بهس من تا مابم ئهلیم پاره هیچ نیه ![]()
16
24
له دیدی خۆمهوه له کۆمهڵگای ئێمهدا ئهمڕۆژانه ههبوونی ژیانی چاک یهکسانه به ئایدیای سهرکهوتن،سهرکهوتوو بوون،بهڵام سهرکهوتن مانای چێ و سهرکهوتوو بوون به چ مانایهک؟ئهم ڕۆژانه و له کۆمهڵگای ئێمهدا سهرکهوتن یا سهرکهوتوو بوون تهنیا یهک مانای ههیه ئهویش ههبوونی پاره،بهدهست هێنانی پاره به ههر شێوازو ئامڕازێك که ههبووه.
ئهگهر پاره پهیداکردن ئامانج بێت و مایهی سهرکهوتن ئهوا قاچاخچییهکانی دنیاو قاچاخچیهکانی ئهم دهڤهره سهرکهوتوو ترین کهسی دنیان،واته ئه کهسانهی قاچاخچێتی به مرۆڤ و ئافرهت و به ماده بێهۆشکهرهکان و منداڵ به سێکس و به ههموو شتێکهوه دهکهن.ئهمڕۆ له کوردستاندا دیانبینین قاچاخچیهکان و بازرگانهکان سهرکهوتوو ترین و بهدهستهڵات ترین کهسن و نووسهرو لێکۆڵهرهوهکانی کورد که به پهنجهی دهست دهژمێردرێن ههژارترین و بێ بایهخ ترین کهسن.
ههژارترین و بێ بایهخ ترین کهسن.
من ههژارم واش نیم
24
ئهبوایه کاتێک تێکستهکهم نووسی باس له ههژاری نووسهرم کرد مهبهستم ماددی نهبوو.مهبهستهکهی من ئهگهڕێتهوه بۆ ههژارترین یان بێ بایهخ ترین کهسن له لیژنهی بڕیارداندا،بڕیار لهسهر ئابووری کوردستان،لهسهر ئایندهی ڕهوشی سیاسی و کۆمهڵایهتی و ئابووری کوردستان،
خۆزگه خهلکی بهشێوهیهکی تێگهیشتوو مامهلهیان لهگهڵ ژیان و بهتایبهتیش پاره دهکرد.چونکه بێگومان نهزانینی بهکارهێنانیهتی مرۆڤ تووشی سهرلێشێواوی دهکات.
.دهست خؤس بۆدانی ئهم بابهته گونجاوه بۆقسهلهسهر کردنی.
24
ئهبوایه کاتێک تێکستهکهم نووسی باس له ههژاری نووسهرم کرد مهبهستم ماددی نهبوو.مهبهستهکهی من ئهگهڕێتهوه بۆ ههژارترین یان بێ بایهخ ترین کهسن له لیژنهی بڕیارداندا،بڕیار لهسهر ئابووری کوردستان،لهسهر ئایندهی ڕهوشی سیاسی و کۆمهڵایهتی و ئابووری کوردستان،
تێگهیشتم بهرێز بژیت
سووپاس بهرێز مالدینی
24
پهڕه 1
یانەی سەرهەنگ موحسین » تهوهر و گفتوگۆ » ئایا پاره ههموو شتێکه لهژیانی مرۆڤ دا؟
پشتبهسته به PunBB 1.4.6, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]